Katarina otkrila koje najčudnije stvari je doživela u Japanu: Ovde svaki lift ima jednu bitnu stvar, a sve zbog čestih zemljotresa (VIDEO)

Travel blogerka Katarina Lazić otkrila je brojne zanimljivosti nakon posete Japanu

Printscreen tiktkok Kata otkrila šta je sve iznenadilo i začudilo u Japanu

Travel blogerka Katarina Lazić nedavno je posetila Japan, a najviše ju je iznenadilo to što u svakom liftu postoji WC.

Pored toga Lazićevu je začudilo i to što postoji čak četiri miliona automata, ali ne samo za grickalice i sokove, već i za gotova jela.

- Ovo su najčudnije stvari koje sam doživela u Japanu. Ćao, ja sam Kata i dozvolite mi da vas provedem kroz jednu suludo predivnu državu i mentalitet. U većini liftova u Japanu nalazi se i toalet. Japancima su zemljotresi kao dobar dan, često se dešava da se ljudi tokom zemljotresa zaglave u liftu, tako da ako ništa, barem imaju WC - navela je Lazićeva u svom video-snimku.

U metrou se između nekoliko mesta nalaze i zidići, te je uvek poželjnije sesti pored tog zidića nego između nekoga.

- Japanci će čak u ovoj situaciji radije stajati nego ugroziti nečiju privatnost. U Japanu postoji četiri miliona automata za ne samo grickalice i piće, već i gotova jela, sladolede, igračke, čak i misteriozni automati na kojima ne znate šta ćete dobiti. Ako nosite naočare za sunce u Japanu, možete skrenuti lošu pažnju na sebe, jer ih Japanci generalno ne nose i povezuju ih sa kriminalnim grupama - ispričala je Katarina.

 Dodala je i da su Japanci slabo zainteresovani za spontanu komunikaciju.

- Ali ako ste u nevolji i potrebna vam je pomoć, zaustaviće planetu da vam u sitna crevca objasne sve što vas buni. Većina frižidera u Japanu otvara se sa obe strane i konačno u japanskom metrou postoje vagoni koji su samo za žene, što je sjajno i za lokalce, ali i za turiste - dodala je ona.

This browser does not support the video element.

Korisne aplikacije za putovanje  Kineska medijska grupacija