Najnovije informacije o zdravlju kralja Čarlsa: Lekari napravili presedan u lečenju raka britanskog monarha

Sedamdesetpetogodišnji monarh će krenuti u značajnu zvaničnu posetu koja počinje 18. oktobra, a lekari su mu dali posebne dozvole.

PAUL CHILDS / AFP / Profimedia

Kraljevski lekari dozvolili su kralju Čarlsu da 'pauzira' lečenje raka na čak 11 dana kako bi sledeće nedelje odleteo u Australiju u kraljevsku posetu visokog profila, piše Daily Mail.

Presedan

Jane Barlow-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Sedamdesetpetogodišnji monarh će krenuti u značajnu zvaničnu posetu koja počinje 18. oktobra, obilazeći Sidnej i Kanberu, nakon čega će odmah uslediti državna poseta Samoi u južnom Pacifiku gde će prisustvovati sastanku šefova vlada Komonvelta (CHOGM).

HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia 

Kako navodi Dejli Mejl Njegovo Veličanstvo će nastaviti sa svojim tekućim lečenjem raka sve dok ne poleti, ali da su njegovi lekari srećni što će to nakratko biti zaustavljeno dok je odsutan.


Kralj će zatim nastaviti sa ciklusom lečenja čim se vrati u Veliku Britaniju.

Čarlsu (75) je dijagnostikovan rak u februaru nakon operacije prostate i od tada je na nedeljnom lečenju. Javnosti nije potvrđeno kog je tipa rak.

George Rogers / Sipa Press / Profimedia 


Međutim, uzimajući u obzir koliki će put prevaliti i da 11 dana neće imati terapije potvrđuje da je njegovo zdravlje dobro i da se oporavlja. Bakingemska palata nastavlja da odbija da komentariše zdravstveno stanje monarha.

(Kurir.rs/I.M.)