MINISTARKA MACURA UPUTILA PODRŠKU KOLEGINICI ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI Evo o čemu se radi

Beta Milan Obradović, Beta Milan Ilić

Ministarka bez portfelja zadužena za oblast rodne ravnopravnosti, političko i ekonomsko osnaživanje žena i sprečavanje nasilja nad ženama Tatjana Macura uputila je podršku koleginici i ministarki Milici Đurđević Stamenkovski zbog pitanja predstavnika lokalnog medija u Leskovcu koje je zadiralo u privatnost i lične odluke ministarke Đurđević Stamenkovski.

Macura je ukazala na to da su političarke često mete napada, neumesnih pitanja i komentara koji gotovo po pravilu nemaju veze sa njihovim neposrednim radom i aktivnostima, već nepotrebno zadiru u njihovu privatnost i lične odluke.

Ministarka je, kako stoji na sajtu Vlade, apelovala na one koji, kako je istakla, posreduju u komunikaciji između građana i političara, da svoju znatiželju usmere na pitanja od javnog značaja, a da kroz pitanja koja svakako nisu od javnog interesa ne jure senzacije.

"Nadam se da će ova opomena biti dovoljna da se sa ovakvom praksom i tretmanom političarki u Srbiji prestane i da će fokus novinarima u budućnosti biti rezultati mera i politika koje se sprovode, a ne privatnost predstavnica i predstavnika izvršne vlasti", rekla je ministarka.

Kurir.rs