"ŠTO SE TIČE IZJAVE DOTIČNOG..." Piksi žestoko odgovorio Radetu Bogdanoviću: Ako mu nešto nije jasno, neka zove Vlahovića i pita ga!

Starsport©

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, oštro je prokomentarisao izjavu bivšeg fudbalera i popularnog fudbalskog analitičara Radeta Bogdanovića o statusu Dušana Vlahovića u reprezentaciji Srbije.

Srbija u subotu u Leskovcu igra protiv Švajcarske meč trećeg kola Lige nacija, a selektor Stojković ponovo neće moći da računa na sjajnog napadača Juventusa Dušana Vlahovića koji je navodno zbog porodičnih problema odlučio da propusti okupljanje nacionalnog tima.

Screenshot 

Rade Bogdanović je nedavno izjavio da se po Dušanovim partijama u dresu Juventusa ne može reći da ima bilo kakvih problema, što se Piksiju nikako nije dopalo, pa je rešio da odgovori bivšem asu Atletiko Madrida.

"Što se tiče izjave dotičnog, poštujem svačije mišljenje i svako ima pravo da kaže šta želi, to da li ću da prihvatim ili ne to je moja stvar. Objasnio sam o čemu se radi, ako vam nešto nije jasno zovite Vlahovića i pitajte. Ako vam bude rekao drugačije od ovoga što sam vam rekao to je stvarno problem. Čuo sam se sa njim i pre objavljivanja spiska i posle Lajcpiga kada je postigao dva gola, čestitao sam mu i to je to. Ponavljam, njegov nedolazak ovde... očigledno se radi o ozbiljnom problemu, ali u privatne stvari ne bih dozvolio da ulazim i da pitam. Tako da, nema nikakvih problema, a to "neće da igra"... mnogo je lako reći nešto što će imati odjek u javnosti, malo da zabavljate ljude, da budete interesantno. Poštujem to, to je stil obraćanja takav kakav jeste. Niti želim nekoga da ubeđujem, sedim ovde sa velikom odgovornošću i ne bih da se igram sa tim stvarima. Dušan nam i te kako treba, važan je igrač, fali nam i to sam mu rekao direktno. Zaista treba Srbiji, puno ga cenim i očekujem da će brzo da se priključi reprezentaciji", odbrusio je Piksi.

Šta je iznerviralo Piksija?

Prilikom gostovanja na TV Prva na konstataciju voditeljke da Vlahovića ponovo nema na spisku i da je selektor istakao da su razlog porodični problemi, Rade Bogdanović je dao zanimljiv komentar.

"Kako rešeta i postiže golove čini mi se da on nikakvih problema. Vlahović je izuzetno talentovan i jako, jako dobar fudbaler. Odlično igra, u poslednje vreme postigao je par evrogolova. On je jedan od najtalentovanijih cetarfora u Evropi", kaže Bogdanović.

Na pitanje zašto su neki od naših najboljih igrača odlučili da ne igraju za reprezentaciju u ovom trenutku, Bogdanović odgovara.

"Ja mislim, kada je Vlahović u pitanju, da selektor nije na vreme odlučio kako će i sa kim da igra u špicu. Ja sam još pre tri godine rekao da Mitrović i Vlahović ne mogu da igraju zajedno, ali bih se uvek pre opredelio za Vlahovića, zbog načina igre, mladosti, brzine, ubitačne leve noge, raznovrsnosti... Ako je jedan Juventus procenio da toliko miliona košta, onda je jako veliki luksuz pokušati njega staviti na klupu. Još veća, nepromišljena odluka, staviti njega da igra desnog veznog na Evropskom prvenstvu", smatra Bogdanović.

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

Piksi bacio akreditaciju po završetku  Kurir