ZAHVALAN LJUBAZNIM DOMAĆINIMA NA TOPLOM DOČEKU: Vučić se sastao sa Šolcom i Čenčerom u Hamburgu

Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Nemačku, na Hamburšku konferenciju o održivosti, gde se sastao sa kancelarom Olafom Šolcom i gradonačelnikom Hamburga Peterom Čenčerom.

- Zahvalan ljubaznim domaćinima Olafu Šolcu i gradonačelniku Hamburga Peteru Čenčeru na toplom dočeku i srećan što danas predstavljam Srbiju na izuzetno važnom i prestižnom globalnom događaju - Hamburškoj konferenciji o održivosti kao ključnoj platformi za razgovor o najozbiljnijim pitanjima o budućnosti našeg sveta - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.

On ističe da održivost nije samo reč – to je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno, i dodaje da veruje da je vreme da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima.

- Ova konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, kako bismo razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnosti za unapređenje politika koje će zaštititi našu životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu.