Lović za Kurir direktno iz Nemačke o tamošnjoj reakciji na dolazak Aleksandra Vučića: Predsednik Srbije je maestralno pokazao kako se poboljšava saradnja

Kurir Televizija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Nemačkoj, gde će učestvovati na Hamburškoj konferenciji o održivosti. Tokom boravka u Hamburgu planiran je i susret sa kancelarom Olafom Šolcom i drugim zvaničnicima.

Inače, predsednik Vučić je nešto ranije rekao da je kancelar Šolc veoma zainteresovan za unapređenje saradnje dve zemlje, a što posebno raduje, jer je upravo Nemačka jedna od najrazvijenijih zemalja sveta, sa kojom bi zajednički ekonomski projekti doneli brojne benefite.

O benefitima, ali i samoj konferenciji u Nemačkoj, pričao je sagovornik jutarnjeg programa Kurir televizije, politikolog Andrej Lović koji se javio direktno iz Nemačke.

This browser does not support the video element.

Šta može da se očekuje od Hamburške konferencije?  Kurir televizija

Lović se osvrnuo na reakcije tamošnjih građana na susret dvojice lidera:

- Hamburška konferencija je samo jedna u nizu saradnji država u razvoju poput Republike Srbije i Nemačke po pitanju baterija za elektromobilnosti, ali i automobile na električni pogon. Ta tema je propraćena u nemačkim medijima i veoma je ozbiljna jer je Nemačka automobilska industrija u ovom trenutku u jednoj kritičnoj fazi zato što je konkurencija iz Kine, po pitanju automobila na el. pogon veoma jaka, kao i konkurencija iz SAD. Inače, automobilska industrija je kičma i stub Nemačke privrede, želi da bude u korak sa vremenom, a mnogi nemački analitičari smatraju da je Nemačka presapavala tu fazu razvoja el. automobila, pa sada mora ubrzano da razvija automobile na el. pogon. Srbija može da bude ključna zemlja partner po ovom pitanju, Vučić je to prepoznao i maestralno pokazao kako može da se poboljša saradnja dve država uz uzajamnu korist. Nemački su potrebi ti automobili, dok je Srbiji potreban dalji razvoj. 

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NEMAČKA OTVORILA VRATA KENIJI! Stručnjaci analiziraju pozadinu njihovog sporazuma: Društvo je htelo konkretno rešenje, Šolc pravi novi sistem  Kurir televizija