"Najdraža mamina zlatokosa, sada si negde gore, visoko, gde više ne možemo da te dodirnemo" Potresne reči majke devojčice čija je sudbina rasplakala Srbiju

Ovo je trenutni rastanak, a Bog će nam obezbediti najlepši sastanak, napisala je majka preminule devojčice

Facebook

Helena Gavran, za koju je cela Srbija, ali i region i dijaspora, godinama skupljali novac kako bi mogla da se leči u inostranstvu, preminula je 1. oktobra.

Katarina Gavran, majka male Helene Gavran (8), devojčice koju smo upamtili po neobično lepoj, dugoj crvenoj kosi, ali i teškoj bolesti sa kojom se dugo borila, prvi put se oglasila na društvenim mrežama nakon tragedije koja nas je sve potresla i oprostila se i tim putem od malene Zlatokose potresnom objavom.

Budi Human 

- Najdraža mamina zlatokosa devojčice, posebno moje dete, sada si negde gore, visoko, gde više ne možemo da te dodirnemo. Danas je sedmi dan kako si raširila svoja krila. Bila si prva stvar koju ugledam ujutru kada oči otvorim i poslednja kada uveče zaspim, i sada si tu, osećam tvoje prisustvo u svakom trenutku bez obzira na tvoje fizičko odsustvo, jer duša nikada ne umire, večno ćeš biti naš anđeo i duša naše duše. Nažalost, Bog je odlučio da se ovako kratko zadržiš na ovom dole svetu, ali sam sigurna da je tvoja misija obavljena. Nije Bog slučajno u ovom trenutku baš tebe izabrao za sebe. Mi smo izgubili deo duše, ali ti si pobedila! Ostavila si ogromnu prazninu za sobom, ali mi ćemo tu prazninu popuniti najlepšim sećanjima na tebe. Bilo je bezbroj trenutaka provedenih sa tobom gde smo se voleli, smejali, uživali i bili najsrećniji. Hvala ti što si izabrala baš nas da budemo tvoji roditelji, ponosni smo na tvoju hrabrost i velikodušnost. Punih pet godina si se hrabro borila, kroz sve si išla uvek sa osmehom, zato osmeh i jeste danas naš zaštitni znak, dala si sve od sebe ljubavi naša.

- Naučila si nas mnogo toga i dala nam mnogo snage, i ne samo nama, nego mnogim ljudima, ujedinila si nas, naučila si nas mnogim životnim lekcijama. Ti si naš pokretač uvek bila i zauvek ćes to ostati. Mama nije spremna za ovo i nikada neću biti, ali uskoro se vraćamo zajedno kući, našoj kući, da te večno čuvamo. Bićeš na sigurnom anđele, tata, mama i tvoje seke će uvek biti tu. Jednog dana ćemo se ponovo sresti, znam to. Živim za naš ponovni susret Heli moja. Bog je ljubav, a ljubav je beskrajna. Volimo te do Neba anđele naš!

17.11.2015 - 01.10.2024

- Čuvamo te i zauvek ćemo te čuvati…

Ovo je trenutni rastanak, a Bog će nam obezbediti najlepši sastanak… Bila si najlepši anđeo na zemlji, sigurna sam da si sada i na nebu, zato raširi krila najjače (onako najjače kako samo ti umeš) i putuj u carstvo nebesko anđele naš… - napisala je majka preminule devojčice, Katarina Gavran.

Kurir.rs/ Alo/ A. K.