"Da li mi možemo da se uključimo, jesmo li mi u programu ili samo...?! Ovako je Jusufspahić planuo na reči povodom godišnjice rata: Osuo paljbu! (video)

Kurir Televizija

Na današnji dan, pre godinu dana, počeo je sukob između Izraela i Hamasa. Za ovih 12 meseci u surovim raketiranjima živote je izgubilo više hiljada ljudi, a sukob se proširio i na okolne države, uključujući i jednu od najvećih vojnih sila na Bliskom istoku Iran.

Upravo danas na godišnjicu napada Hamasa na jug Izraela, analitičari očekuju da će Tel Aviv započeti odmazdu za iranski napad od prošle nedelje, a da bi meta izraelskih raketa mogla da budu čak i naftna postrojenja.

Shutterstock, Foto Printscren Hezbolah 

Gosti jutarnjeg programa "Redakcija" koji su analizirali ovu temu bili su Vuk Velebit, izvršni direktor Pupin inicijative, Ivan Trifunović, član savetodavnog odbora Pupin inicijative i Muhamed Jusufspahić, predsednika Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije.

Trifunović je rekao da bi Srbi trebalo da imaju razumevanja prema situaciji na Bliskom istoku:

- Strašno je što palestinski civili ginu, ali nemojte da zaboravite da oni ginu u vazdušnim udarima na ciljeve Hamasa, a pogotovo Srbi bi trebalo da imaju razumevanja jer smo mi takođe bili optuživani za prekomernu upotrebu sile. Dakle, ne možemo izjednačavati terorizam sa prekoračenjem zakona ratovanja, a današnji dan bi trebalo da posvetimo sećanju na sedmi oktobar. Hteo bih da građani Srbije to razumeju i da svi zajedno kažemo da će Izrael živeti, a proklamovan cilj Hamasa je uništelje Izraela. Ovo nije rat između Arapa i Izraela, već između ekstremnih terorističkih organizacija Hamasa i Hezbolaha. Umereni arapski režimi ne podržavaju ovo što radi Hamas. 

Jusufspahiću su rečenice Trifunovića zaparale uši, pa je odmahivao da se uključi u emisijiu, a to je započeo sa rečima:

This browser does not support the video element.

Ovako je Jusufspahić planuo na reči povodom godišnjice rata  Kurir televizija

- Da li mi možemo da se uključimo? Jesmo li mi u programu ili samo...? Ovo što gospodin priča su totalne neistine. Dakle, bili su pregovori i došlo se do pravednog zajedničkog rešenja između Jicaka Rabina i Jasera Arafata, nije to toliko davno bilo, da bi upravo struktura jevrejskog cionističkog, terorzima, taj plan dve države, koji zasnovan i nekim odlukama UN, kada je sveukupna inicijativa krenula za osnivanje izraelske države, dakle sve je poništeno i krenulo se u ovome pravcu ubijanja. Ovo sada, sve što se dešava, je državni terorizam, države Izrael koja nastaje na naseljavanju onih koji tu uopšte nisu živeli, odlukom nekoga iz druge države. Dakle, totaln nepravda i ne možemo zamenjivati teze. Ovo što Natanjahu radi to jeste državni terorizam.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"NI AMERIKA NE MOŽE DA RATUJE SA SVIMA, KAMOLI IZRAEL" Srpski konzul uživo iz Tel Aviva: Napadnut treći najveći grad u Izraelu, sirene u severnom delu zemlje  Kurir televizija