NAGRADE ZA NAJBOLJE: Opština Mali Zvornik darivala 26 učenika i 9 nastavnika osnovnih i srednjih škola

Opština Mali Zvornik

Za izvanredan uspeh ostvaren u učenju prethodne školske godine lokalna samouprava nagradila je 26 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije malozvorničke opštine. Za postignute rezultate nagradu je dobilo i devet nastavnika koji su doprineli uspehu njihovih đaka, saopšteno je na opštinskom portalu.

Vukove diplome, novčane nagrade od po 20.000 ili 25.000 dinara, kao i knjige na poklon dobilo je 18 osnovaca i osam srednjoškolaca na prijemu tradicionalno upriličenom u sali Skupštine opštine Mali Zvornik. Predsednik opštine Zoran Jevtić čestitao je učenicima i nastavnicima na ostvarenim rezultatima uz želju da i ubuduće imaju još mnogo uspeha, istakavši da je znanje vrednost za koju se treba boriti i koju čoveku niko ne može oduzeti. Od 18 nagrađenih osnovaca njih devet su nosioci Vukovih diploma, među kojima je i pet đaka generacije kao i jedan učenik koji je uporedo ostvario dobre rezultate na republičkim takmičenjima iz različitih predmeta, dok su ostali nagrađeni za uspeh na republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, stranih jezika i istorije.

Među osam nagrađenih učenika malozvorničke Srednje škole tri su nosioci Vukove diplome, od kojih je jedan đak generacije, dok su ostali nagrađeni za uspeh na takmičenjima iz engleskog jezika.

Kurir/T. Ilić