"IZ ZATVORA IKADA, IZ GROBA NIKADA" Zlatomir ubijen na unukovom rođendanu, njegova porodica sada dobija stravične pretnje

Saslušani Saša J., Saša K. i Milovan J. koji se sumnjiče da su 29. maja u Austriji pretukli nasmrt Zlatomira Jankovića.

Shutterstock, Privatna Arhiva, Društvene Mreže

Saša J., Saša K. i Milovan J., trojica osumnjičenih za ubistvo Zlatomira Jankovića (66) u austrijskom gradu Fosendorfu, saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu, nakon što su posle četiri meseca bekstva uhapšeni u okolini tog grada, saznaje Kurir.
Prema rečima našeg izvora oni su u tužilaštvu izneli odbranu, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

Privatna Arhiva  Zlatomir Janković

Porodične veze

- Oni su izneli svoje viđenje događaja koji se desio 29. maja u Austriji kada je Zlatomir pretučen - kaže naš izvor.

Podsetimo, Janković je pretučen na prodslavi rođendana svog unuka, a na istoj proslavi trojica osumnjičenih su bili gosti. Pošto je Zlatomir pretučen, osumnjičeni su došli u Srbiju, u svoj rodni grad, u kom su prošle nedelje i uhapšeni.

- Osumnjičeni su, navodno, ispričali da su otišli sa proslave u jednom trenutku, ali da ih je potom ćerka Saše J. pozvala da se vrate, što su oni i učinili. Navodno, ćerka Saše J., koja je ubijenom Zlatomiru bila snaja, rekla je svom ocu da je muževljeva porodica maltretira i vređa. Saša J. se tada, navodno, vratio na proslavu sa "pojačanjem" i nastao je haos - kaže naš izvor i podseća da je pretučeni Zlatomir preminuo u bolnici nakon 15 dana borbe za život.

Kako je Kurir već pisao, postupak protiv trojice Valjevaca vodiće se u Srbiji, pošto su austrijski pravosudni organi predmet ustupili kolegama iz Višeg javnog tužialštva u Valjevu.

Istraga

- Za sada se osumnjičeni terete za krivično delo teško ubistvo, ali postoji i mogućnost da se delo prekvalifikuje u blaže. To će se znati nakon što iz Austrije stigne sva dokumentacija u vezi sa predmetom i nakon sprovedene kompletne istrage - kaže izvor.

Porodica uznemirena

"Iz zatvora ikada, iz groba nikada"

I porodica ubijenog Jankovića je rodom iz Valjeva i, kako saznajemo iz izvora bliskih toj porodici, oni od 29. maja preživljavaju pravi pakao.

- Pored toga što su izgubili voljenog Zlatomira, oni doživljavaju razne neprijatnosti. Naime, letos su do njih stizale priče od ljudi koji su svakodnevno u Valjevu viđali osumnjičene, a sada nakon hapšenja im preko društvenih mreža stižu svakakve poruke. Tako im je stigla poruka "iz zatvora ikada, iz groba nikada", što su shvatili kao pretnju. Jako su uznemireni zbog toga - kaže naš sagovornik.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Troje ubijeno u pucnjavi u Gimnaziji u Sanskom Mostu  Video plus