Navukao se na kocku i zadužio 300.000 evra: Bio je opsednut klađenjem, a onda je sve saznala njegova žena

Počelo je kao zabava jednom nedeljno, ubrzo je postala zavisnost zbog koje je mogao sve da izgubi.

Jam Press / Jam Press / Profimedia

Čovek koji se našao u dugu od 250.000 funti (oko 300.000 evra) zbog zavisnosti od kockanja. Kada se Harj Gahlei( 39) pridružio svojim prijateljima u noćnom izlasku u svom lokalnom kazinu, sve je bilo u ime zabave. Ali nakon što je osvojio 60 funti u svom prvom pokušaju u Blek džeku, bio je navučen.

Počeo je da se kocka jednom nedeljno, što je ubrzo preraslo na svaki dan, skrivajući svoju novootkrivenu zavisnost od svoje žene Sujaan (36). 

Jam Press / Jam Press / Profimedia 

Harj je je shvatio da je u dugu od 250.000 funti i morao je dužnicima da prepisuje svoj dom, prodavši svoj automobil i njihove drage stvari da bi stao na noge.

„Osećao sam se kao da je to brz i besplatan novac“, rekao je za Need To Knov generalni direktor podrške kockanju Red Card iz Slougha.

"Moj niz sreće je trajao nekoliko meseci i za to vreme sam se zaredio nekoliko stotina funti. U početku nisam video nikakav problem sa kockanjem. Zapravo nisam znao da je to stvar sve dok nisam otišao prvi put. Ali onda sam počeo da lažem svoju ženu o tome gde sam i zadržao svoju zavisnost kao potpunu tajnu. Sećam se kada je to saznala, istini za volju, u tom trenutku nisam mario za nju, iznervirao sam se jer je saznala", govorio je ovaj mladić.

Harjov tipičan dan je počeo odlaskom u kazino, zatim u kladionice, sve dok nije pronašao klađenje onlajn. Probudio bi se ujutru, kladio se pre nego što opere zube, ponovo u kolima dok se vozio na posao, na pauzama za ručak, a onda bi ostajao do kasno kako ne bi morao da rizikuje da ga uhvate kod kuće.

Jednom je, tokom kratke pauze na poslu, prokockao i izgubio  9.000 funti.

Rekao je: „Što sam više novca položio, to sam bio ljutiji na sebe. Kada sam sve izgubio, hteo sam da vrištim. Bio sam tako ljut, uznemiren i iznerviran na sebe – ali onda sam morao da navučem hrabro lice i da se vratim u radni režim, nastavljajući kao da se ništa nije dogodilo", rekao je ovaj bivši zavisnik od kocke.

Harj je koristio svoje plate, prekoračenja, kreditne kartice i zajmove, kao i pozajmice od svoje porodice i prijatelja da finansira „napetost“ i „visok“ uspeha.

Jam Press / Jam Press / Profimedia 

Međutim, u junu 2020. Sujaan je pronađena kako "nekontrolisano" jeca na njihovom krevetu, sa svojim telefonom u ruci. Imala je oči razočarane i povređene.

„Ona je pristupila mom onlajn bankovnom računu i videla sve kockarske transakcije. Nisam imao reči, znao sam šta sam uradio i nije bilo laži koje sam mogao da izgovorim da se izvučem iz toga. Rekao sam joj istinu i kada sam rekao koliki sam dug, nastala je tišina. Izvana, izgledao sam obrazovano, na dobrom poslu, srećno oženjen sa decom, i imao sam svoju kuću i lep auto. Ali iznutra sam se osećao kao neuspeh", rekao je ovaj čovek u svojoj ispovesti.

„Osećaj je bio pomalo kao varanje ili ljubavnica. Voleo sam toksičnost koju su mi davali kockanje ili klađenje, čak i ako je moj život bio u opasnosti.

Sujaan je Hardžu dala ultimatum; tražiti pomoć ili je brak bio završen. Zajedno su razradili plan za smanjenje duga nakon što su pregledali sve svoje finansije, brzo smanjivši iznos na 90.000 funti.

Preostali saldo se smanjio na ništa nakon što je pomogao u poslovanju prijatelja, kao i da je pokrenuo sopstveni. Zatim je razgovarao sa GamCare, dobrotvornom organizacijom koja pomaže onima koji imaju zavisnosti od kockanja, gde je mogao da prođe kroz terapiju.

"Od kada sam bio na dnu, uspeo sam da se ponovo izgradim u mnogo jaču i otporniju verziju sebe", zaključio je.

(Kurir.rs/M.J)

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ZBOG OVOGA JE KOCKA NAJVEĆA ZAVISNOST! Psiholog šokirao: Ovo se dešava u mozgu kada se odlučuje u neizvesnim situacijama  Kurir televizija