PRVO NEK NAUČE PRAVILA, PA TEK ONDA MOGU NA TEREN! Skandalozni penali u Nemačkoj - ovim fudbalerima se smeje cela planeta! VIDEO

Printscreen

Pre samo nekoliko kola imali smo bizarnu situaciju u Superligi Srbije - reprezentativac Luksmeburga Seid Koraća uhvatio je loptu rukama u kaznenom prostoru, a glavni arbitar meča dosudio penal za Radnički iz Niša protiv Vojvodine. Manjak koncentracije nije novost na fudbalskim terenima, a daleko čudnija situacija sa sličnom temom dolazi nam iz Nemačke, sa meča Magdeburga i Grojter Firta!

Na meču Cvajte, odnosno drugog ranga tamošnjeg fudbala, videli smo dva veoma slična penala. Jedan je gotovo identičan onom koji je napravio Korać, a drugi je još čudniji. Verujte, može i to! Da krenemo redom... Prva situacija bila je već u 13. minutu igre kada defanzivac Grojter Firta nije shvatio da je igra u toku, pa je želeo da namesti loptu na peterac i započne napad svog tima. Naravno, arbitar se odmah oglasio i pokazao na belu tačku.

Magdeburg je pronašao put do mreže tek nakon odbrane golmana i nove akcije koja je trajala nekoliko sekundi, a zatim su se u nastavku revanširali rivalu. Na bizarniji način, reklo bi... Igrao se 41. minut meča kada je defanzivac domaćeg tima pomislio da je sudija dosudio faul na dvadesetak metara od gola, uhvatio loptu u ruke i krenuo da se raspravlja! Bolje da je mislio na fudbal nego na svađu, jer je tim potezom napravio penal. Pogledajte obe situacije iz Nemačke:

Meč Magdeburga i Grojter firta završen je remijem (2:2), iako je domaćin imao ulogu favorita pre meča. Trenutno je Magdeburg drugoplasirani tim na tabeli, odmah iza Fortune Dizeldorf, koja mu beži samo jedan bod nakon osam odigranih kola. Ekipa Grejtor Firta na osam mečeva osvojila je 10 bodova i zauzima 10. mesto na tabeli.

Kurir sport / Mondo