IZRAEL NAPAO BEJRUT! Hezbolah uzvratio projektilima, snažne eksplozije nad Tel Avivom

Iks/Printsk

Novi udari Izraela prijavljeni su u južnom Bejrutu, a libanski državni mediji javili su da su dva udara pogodila južna predgrađa Bejruta, dok se dim se mogao videti iznad tog područja.

Ova vest stiže ubrzo nakon što je izraelska vojska izdala nova naređenja civilima u libanskoj prestonici da napuste određene zgrade Izraelske odbrambene snage (IDF) su upravo potvrdile napad na Bejrut.

Rečeno je da su borbeni avioni ispalili projektile na Hezbolahov „obaveštajni štab” – cilj za koji je ID rekao da je već pogodio u poslednjih nekoliko dana raketne paljbe sirene se ponovo oglašavaju u centralnom Izraelu, ovog puta upozoravajući javnost na izveštaje o ispaljenim raketama Liban.

Ranije su se oglasile sirene zbog dolazeće vatre iz Jemena i Gaze.

Izraelska vojska je saopštila da su se sirene oglasile u centralnom Izraelu nakon što je identifikovano nekoliko projektila koji su prešli na teritoriju Izraela iz Libana, prenosi Rojters.


Hezbolah je objavio saopštenje u kojem se navodi da je gađao izraelsku vojnu obaveštajnu bazu u blizini Tel Aviva.

Grupa koju podržava Iran saopštila je da je ispalila „slavu raketa na bazu Glilot vojne obaveštajne jedinice 8200 u predgrađu Tel Aviva“.

Sirene upozorenja o vazdušnom napadu oglasile su se u gradu i centralnom Izraelu, a izraelska vojska je saopštila da je identifikovala otprilike pet ispaljenih projektila koji su prešli iz Libana na teritoriju Izraela.

Novinari BBC-ja u Tel Avivu izvestili su kako su čuli velike eksplozije iznad grada.

Sirene odzvanjaju na području parka gde je pre samo nekoliko sati održana memorijalna ceremonija u znak sećanja na napade 7. oktobra.

Više eksplozija osvijetlilo je nebo, a projektili su presretnuti, javlja

Izraelsko vazduhoplovstvo: „Posle upozorenja koja su aktivirana u nekoliko oblasti u centralnoj zemlji, otkriveno je oko pet lansiranja koja su krenula iz Libana, neka od njih je presrela avijacija, a ostali su pali na otvorenom prostoru“.

Kurir.rs/Index