"DA LI VERUJETE DA SU TOLIKO TUPAVI?!" Čuveni američki novinar uništio Sinera zbog doping afere! Njegov tekst mnogima će konačno otvoriti oči!

Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ugledni novinar američkog portala "Sports Illustrated", Džon Verthajm, nije naseo na naivno opravdananje Janika Sinera i njegovog tima za doping aferu u kojoj se nedavno našao prvi reket sveta.

U tekstu "Novosti oko slučaja Janika Siera" poznati američki novinar jasno je ukazao na sve nelogičnosti koje prate ovu priču.

"Postoji rupa u logici na obe strane. U Sinerovu odbranu, malo smisla ima to da bi igrač iz vrha, sveži šampion jednog od najvećih turnira, mesecima pre narednog turnria, neukaljane reoutacije i ugovorom sa sponzorom od devet cifara… Rizikovao sve to. Kako bi se dopingovao. U martu. U toj količini. Jednostavno, stvari se ne slažu", napisao je Verthajm.

Niko normalan, pa ni Verthajm, ne može da poveruje da su ozbiljni stručnjaci sa ogromnim iskustvom mogli da naprave takav propust.

"Njegova odbrana nije uverljiva. Da tim utreniranih, iskusnih trenera i sportskih naučnika bude baš toliko trapav? Koristili su proizvod koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci WADA – za koji znaju da je na listi; sa kojim imaju problematičnu istoriju; koji je prodavan u paketu sa upozorenjem na doping – za tretiranje posekotine? I onda, bez rukavica, masirali sportistu vrednog 100 miliona dolara? Užasno – tipa, galaktički, umno-savijajući, erodefinišući tip zapostavljanja bio bi najbolji način da ovo bude opisano", napisao je Amerikanac.

Kurir sport/J.M./B92

This browser does not support the video element.

Đoković i Siner igraju piklbol  Instagram/djokernole