NOLE NIJE JEO PO 16 SATI DNEVNO, PIO JE SAMO VODU: A ovom namernicom počinje dan, košta samo 50 dinara i nezaustavljiv je

Najbolji srpski teniser godinu i po dana bio je na autofagiji

Charly TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković svojevremeno je otkrio da jedno vreme nije jeo po 16 sati dnevno, tačnije pije samo vodu u tom periodu, Praktikovao je autofagiju. Kako je Novak tada istakao, on je godinu i po dana bio na ovom režimu ishrane.

- Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 - 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova - rekao je Đoković tada.

Novak Đoković pre nekoliko godina pričao je o svojoj ishrani i tom prilikom otkrio jelovnik, koji mu daje snagu, a jedna namirnica koju konzumira odmah ujutru košta samo 50 dinara.

HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia 

- Kada se probudim dan počinjem sa mlakom vodom i limunom, tako pomažem telu da se detoksikuje, a onda na prazan stomak imam sok od celera, zatim napravim pauzu, posle koje popijem zeleni smuti sa drugačijim, tu idu i mnogi suplementi. U principu jedem dosta voća. Za prvi deo dana salate takođe, ne volim da jedem nijednu hranu koja zahteva mnogo energije za varanje, naročito u prvom delu dana, jer tada mi je potrebno najviše energije za trening. U mojoj ishrani su i kinoa, krompir, pirinač - rekao je Novak Đoković u intervjuu sa novinarom Grahmanom Bensigerom.

kurir.rs

 Bonus video: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem   Instagram/djokernole