"DOBIĆE ODGOVOR KAKAV ZASLUŽUJU" Vučić poručio pred put u Tivat - Mnogi misle da mogu da se iživljavaju nad Srbijom, u lice ću im saopštiti sve!

Pritnscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon učešća na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama" u Hamburgu.

- Nastavićemo da radimo, i važno mi je da smo danas istakli da Srbija, ako nam budu sve garantovane mere ekološke zaštite i zdravlje naših ljudi, ne očekuje da glavni ton priče bude na rudarenju, već na celokupnom vrednosnom lancu, što znači ogromnu prednost i dobit za naše građane. Dakle to su fabrike katoda, baterija i električnih automobila - naglasio je on.

Vučić dodaje da je važno naše učešće u globalnim asocijacijama koje se bave naprednim tehnologijama i budućnošću.

- Videli ste da u Africi više od 60 odsto ljudi ili nema struju, ili ima problema sa strujom. Vidite i strašne suše, kao ove godine, i probleme u Zambiji, na primer. Nažalost, samo Srbija govori o tome, mnogi u regionu koji su u lošijoj situaciji od nas ćute. Oni ne vole da pričaju o tome, već da žive u balonima neistina. Ja dobro znam sa kakvim problemima ćemo se suočavati - ističe predsednik.

On kaže i da moramo razmišljati o modularnim nuklearnim reaktorima, kao i o infrastrukturi za električna vozila, koja će trošiti mnogo struje.

- Ovo su bile dobre stvari, sada moramo da žurimo za Tivat, gde nas čekaju na ručku procesa Brdo-Brioni. A onda će biti zanimljivo, vidim da je Srbija, i manje više ja, glavni problem mnogima u Crnoj Gori. Ali je problem što neki koji misle da mogu da se iživljavaju na Srbiji svakodnevno, daju sebi za pravo da nam drže pridike kako se mi mešamo u njihove poslove. Dobiće odgovor na licu mesta, ne bih to radio iz Hamburga. To ću uraditi baš tamo, evo dolazim i u lice ću im saopštiti sve - zaključio je Vučić.