"Odluka još uvek nije zvanično ukinuta" Novinar Kurir televizije uživo sa Kosova i Metohije o ukidanju zabrane ulaska srpske robe preko prelaza Merdare

Novinar Kurir televizije Darko Mirković uključio se u jutarnji program Redakcija uživo sa Kosova i Metohije i doneo nove informacije o ukidanju zabrane ulaska srpske robe preko prelaza Merdare.

Kurir Televizija

Nakon što je tzv. kosovska vlada donela odluku o ukidanju zabrane ulaska srpske robe preko prelaza Merdare, uz pojačanu kontrolu, na tom prelazu kažu: iz Prištine nije stigao nikakav pisani dokument da roba iz Srbije može da ulazi na teritoriju tzv. Kosova. O tome da li je odluka ukinuta ili ne, za jutarnji program Redakcija uživo sa Kosova i Metohije govorio je novinar Kurir televizije Darko Mirković.

This browser does not support the video element.

Odluka o ulasku srpske robe na teritoriju KiM  Kurir televizija

- Čini mi se da je odluka ukinuta samo papirološki. Najnovija informacija koju imamo jeste da na administartivni prelaz Merdar još uvek nije stigla nikakva odluka iz tzv. vlade Kosova i da je očekuju u toku dana. Podsetimo, punih 16 meseci je trebalo tzv. vladi Kosova da vrati da donese odluku da vrati srpsku robu na teritoriju KiM, to je juče dozvoljeno. Nisam siguran da je to urađeno iz dobre volje već zbog pritiska međunarodne zajednice i Nemačke. Poznata je činjenica da je Manuel Saracin dva puta u protekle dve nedelje boravio u Prištini i razgovarao sa predstavnicima tzv. vlade Kosova i jednostavno izneo stav da za Kosovo neće biti mesta u Cefti ili bilo kojoj drugoj organizaciji ukoliko ne bude ukinuta takva odluka.


Darko Mirković je još istakao da odluka još uvek zvanično nije ukinuta kao i da će roba dolaziti samo preko prelaza Merdare.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kosovo i Metohija  Kurir TV