Osećala svrab u intimnoj regiji, a kad je ginekolog video o čemu je reč, ostao zaprepašćen: Nikome nije jasno kako se to dogodilo

Ženi je izvađena bubašvaba iz vagine nakon što je otišla kod lekara požalivši se na "izuzetno čudan" osećaj u predelu genitalija.

Shutterstock

Pacijentkinja, čije ime nije poznato, došala je na kliniku u Hondurasu požalivši se da se oseća "izuzetno nemirno i uznemireno", navodi Dejli Mejl.

Kako je istakla nije mogla da zaspi prethodne noći i rekla je da se oseća kao da je nešto "ekstremno čudno“ u njenoj vagini. Lekari su bili zaprepašćeni kada su pregledom otkrili mrtvog insekta u njenoj unutrašnjosti. On je odmah uklonjen, a žena je otpuštena nakon što je pregledana da li ima povreda.

Shutterstock 

Lekari koji su lečili ženu rekli su da su ranije imali posla sa kondomima i seksualnim igračkama u intimnim delovima pacijenata. Međutim, slučaj sa insektom je prvi ovakve prirode.

Ginekolog Kaliks je izjavio:

- Žena je rekla da ima nešto neobično u vagini. Kada sam uveo spekulum, mogao sam da vidim da je to insekt. U stvari, morao sam da izvadim nešto poput bubašvabe.

Shutterstock 

Špekulum je deo opreme koji koriste medicinari da bi videli unutrašnje delove tela, kao što je vagina.

Bilo je nejasno kako je bubašvaba ušla u telo žene i koliko dugo je tu bila. Međutim, doktor Kaliks je rekao da je žena iz 'ruralnog područja' i da je buba već bila mrtva kada je uklonjena.

Godišnje se prijavljuje izvestan broj slučajeva zaglavljivanja insekata u ljudima, a lekari u jednoj bolnici u Alabami kažu da imaju do pet slučajeva godišnje.

Ali to je obično u oblastima kao što su uši.

Shutterstock 

Izuzetno je retko da se bubašvaba — najčešći insekt koji se uvuče u nekoga, prema rečima stručnjaka — primeti u nečijoj vagini. Insekti koji uđu u telo mogu biti opasni jer mogu ogrebati osetljivo tkivo, na primer u vagini ili uhu, izazivajući infekciju.

Znaci upozorenja na probleme uključuju bol ili otok na zahvaćenom mestu.

(Kurir.rs/I.M.)