Omiljenu poslasticu Lazara Ristovskog Anica sprema u tri koraka: Ovo je starinski recept, a dva su sastojka ključna

Ima jedan momenat kada se oseti razlika u godinama, a to je kada jedemo palačinke, otkrila je Anica Lazić

Antonio Ahel/ATAImages

Omiljena poslastica Lazara Ristovskog su palačinke, otkrila je njegova 39 godina mlađa devojka Anica Lazić.


- Nekako se najviše piše o razlici u godinama, a Lazar i ja to i ne osećamo. Ima jedan momenat kada se oseti razlika u godinama, a to je kada jedemo palačinke, ja jedem sa kremom, a on za džemom i orasima - otkrila je ranije Anica Lazić.

Printscreen/Instagram 


Mlade kuvarice najviše plaši strah od neuspeha, ali sa ovim receptom i potpune početnice će biti uspešne.

Priprema:

Sastojci:

3 jaja

300 g brašna

500 ml mleka ili vode

2 kašike ulja

na vrh kašičice soli

1. Sipajte brašno u posudu, pa dodajte jaja i dobro izmešajte. Dodajte mleko ili vodu. Zatim dodajte so i dve kašike šećera, pa dobro jedinite, tako da smesa bude jednolična i bez grudvica. Testo ne treba da bude previše gusto, ako je potrebno dodajte malo kisele vode.

Shutterstock 

2. Testo sipajte kutlačom u tiganj, u kom ste prethodno zagrejali nekoliko kapi ulja. Malo okrećite tiganj kako bi se smesa ravnomerno rasporedila do ivica. Obradite pažnju da ne sipate previše smese kako bi vam palačinke bile što tanje.

3. Kad palačinka počne da se odvaja od tiganja, vreme je da je okrenete na drugu stranu. Pecite je tako još oko pola minuta, pa izvadite na tanjir.

4. Ostalo vam je još da ih nafilujete po želji. Abica ih sebi filuje sa kremom, a Lazar sa orasima.

(Kurir.rs/I.M.)