ZA JUBILEJ NOVI SJAJ! Vučević obišao obnovljenu školu: Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji

Premijer Miloš Vučević obišao je Osnovnu školu "Radoje Domanović" u Paraćinu koja je rekonstruisana u novu i modernu školu

Instagram/milosvucevic

Premijer Miloš Vučević obišao je Osnovnu školu "Radoje Domanović" u Paraćinu, koja je ove godine proslavila jubilej, 75 godina postojanja, a rekonstrukcijom pretvorena u modernu školu u kojoj nastavnici i đaci imaju bolje uslove za rad.

Premijer je tokom obilaska istakao da se rekonstrukcijom dobilo kvalitetnije okruženje i lepši ambijent za boravak i rad.

Instagram/milosvucevic  Miloš Vučević

"Rekao bih da ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji, jer ovo je nešto što želimo da vidimo u svakoj opštini, u svakom gradu, od severa ka jugu i od zapada ka istoku. Želim dobre uslove za rad za naše učiteljice, nastavnike i profesore i sa ponosom mogu da kažem da je Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo za javna ulaganja uložilo u OŠ “Radoje Domanović”, ovde u Paraćinu, preko 450 miliona dinara za građevinske radove i opremu. Ne znam gde imamo ovakve uslove, moderne učionice, ovakav sportski kompleks, učionice sa kompjuterima, sve ovo želimo da vidimo u svakom delu Srbije. Čestitam gradonačelniku, direktoru škole, ovo je veliki poduhvat, nema više vlage, vode, propadanja podova ili plafona, deca mogu normalno da borave u školi, da uče, da se druže i socijalizuju i profesori i nastavnici da rade", rekao je premijer.

On je naveo i da je Vlada rebalansom budžeta obezbedila nova sredstva za ulaganje u vrtiće, osnovne i srednje škole, svesna da lokalne samouprave ne mogu da imaju identične kapacitete kao što imaju veliki gradovi.

"Tu Republika mora da ulaže dodatan novac da bi nam škole izgledale kako treba da izgledaju u modernoj i dobro razvijenoj Srbiji. Verujem da ćemo još mnogo škola rekonstruisati, ali graditi, da će učenici biti zadovolji, ali i profesori i nastavnici i učiteljice biti zadovoljni sa platama, kao i da će građani biti zadovoljni, jer žive u državi kao što je Srbija", dodao je.

Kurir.rs/Dnevnik/Prenosi: A.Ć.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Miloš Vučević  Instagram