FANTASTIČNE ZAPLENE NA HORGOŠU I KELEBIJI: Carinici imali pune ruke posla! Rekli im da stanu za pregled, pa otkrili SKUPOCENU ROBU vrednu hiljade evra

Uprava Carina

Carinski službenici su u saradnji sa policijom na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija zabeležili dva slučaja neprijavljivanja dragocenosti u razmaku od samo nekoliko dana.

Najpre je 4. oktobra 2024. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš za detaljan pregled izdvojeno vozilo, kojim je dvoje putnika putovalo iz Nemačke ka Turskoj.

Prethodno upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, oboje su odgovorili odrično, da bi potom detaljnom kontrolom, u rancu sa ličnim stvarima putnice, bila pronađena luksuzna zlatna narukvica marke ''Bvlgari'' u originalnom pakovanju, sa računom na iznos od 13.200 evra.

Slična situacija ponovila se i 7. oktobra na ulazu graničnog prelaza Kelebija, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil, čiji je vozač i jedini putnik takođe tvrdio da nema ništa za prijavljivanje.

Tokom kontrole je u automobilu pronađen zlatni prsten optočen dijamantima, sa brilijantima i sečenim dijamantima u središnjem delu, čiji je naziv ''Forever'', vredan nešto više od 3.000 evra.

U oba slučaja o sudbini neprijavljenih dragocenosti odlučivaće nadležni prekršajni sud.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Snimak hapšenja i zaplena 50 kilograma marihuane  MUP Srbija