POTVRĐENO! GLAVNI UKRAJINSKI GENERAL BIO RANJEN U RAKETNOM NAPADU: Rusi ga locirali posle razgovora sa Zelenskim, poslali vođenu BOMBU!

Zalužni je uzeo telefon, otkrio svoju lokaciju putem radio signala i 1,5 minut kasnije tamo je stigla ruska vođena raketa. Zalužni je bio povređen. Jedina stvar koja ga je spasila bila je dobro utvrđena prostorija

Printskrin / You Tube

Ruska vojska je izvela udar na komandno mesto sa Glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine odmah posle poziva iz kancelarije ZelenskogZalužni je čudom preživeo – izjavio je bivši komandant Snaga za specijalne operacije Sergej Krivonos.

Bivši general je u jednom potkastu izjavio da je glavnokomandujući ranjen na Zaporožkom frontu tokom napada na komandno mesto. To se dogodilo odmah pošto je glavnokomandujući dobio poziv iz kabineta predsednika Volodimira Zelenskog, objasnio je Krivonos. Ranjavanje se dogodilo tokom maja 2023. godine.

Ovim su se potvrdile glasine i pisanja.

“Zalužni je uzeo telefon, otkrio svoju lokaciju putem radio signala i 1,5 minut kasnije tamo je stigla ruska vođena raketa. Zalužni je bio povređen. Jedina stvar koja ga je spasila bila je dobro utvrđena prostorija,” kaže Krivonos.

Printscreen Twitter 

U maju 2023. godine, pojavile su se glasine na internetu o tome da je Zalužni ranjen i da je nestao iz medija.

Ukrajinci nisu negirali ove glasine. Na fotografijama generala bile su vidne fizičke promene. Ubrzo je general otišao „u penziju“ na drugi način.

Zbog sve većeg sukoba između njega i predsednika Zelenskog, Zalužni iznenada dobija položaj Amabasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

Nije tajna da je Valeriji Zalužni jako popularan među građanim Ukrajine, pa se smatra da mu je ova pozicija ponuđena kako ne bi omeo Zelenskog kao protivkandidat.

Predsednički izbori 2024. godine nisu ni održani. Zalužni je očigledno čovek na kojeg zapad računa. Uzimajući da je Kremlj dao „zeleno svetlo“ za njegovu likvidaciju, nije dugo trebalo da se on skloni na bezbedno.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P. 

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

NOVI DETALJI O EKSPLOZIJI NA POLIGONU ZA OBUKU UKRAJINSKIH VOJNIKA U ČEŠKOJ! Evo šta kaže policija o mogućnosti sabotaže  kurir televizija