SASLUŠAN TOMISLAV KOJI JE IZAZVAO UDES U KOM JE POGINULA MAJKA TROJE DECE: Tužilaštvo predložilo pritvor, preti mu 12 godina robije!

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo detalje o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je 6. oktobra poginula S. J. (38).

Kurir

Tomislav Petrović (36) iz Sarajeva, koji je uhapšen zbog sumnje da je 6. oktobra izazvao saobraćajnu nesreću u Bačkom Petrovcu, u kojoj je poginula S. J. (38), dok su njeni suprug i troje maloletne dece povređeni, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu koje je predložilo sudu da mu se odredi pritvor.

Kako su saopštili iz tužilaštva, njemu preti zatvorska kazna do 12 godina zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Povodom interesovanja javnosti u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila dana 06.10.2024. godine u Bačkom Petrovcu i u kojoj je život izgubila S.J. iz Rumenke, dok su njen suprug Ž.J. i njihovih dvoje maloletne dece zadobili teške, a jedno maloletno dete lake telesne povrede, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je, po odobrenju dežurnog javnog tužioca, a nakon utvrđivanja identiteta, licu T.P. (36), državljaninu Bosne i Hercegovine, koji se prvobitno predstavljao kao I.P., državljanin Republike Hrvatske, određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati radi saslušanja, te je doneta Naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog T.P., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina - naveli su u saopštenju tužilaštva.

Kako su dalje dodali, osumnjičeni T. P. je danas saslušan u tužilaštvu, nakon čega je ovo tužilaštvo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom, po svim zakonom propisanim osnovama, odnosno zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica predmetnog krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će, u skladu sa zakonom, u toku sprovođenja istrage, preduzeti sve dokazne radnje za kojima se ukaže potreba, u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - dodaje se u saopštenju.

Kako je ranije danas saopštio Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova, uhapšen je Tomislav Petrović (36) za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije. Kako je utvrđeno, on je posle saobraćajke policajcima pokazao falsifikovana dokumenta Republika Hrvatske na ime Ivan Petrović.

- Međutim, ispostavilo se da se radi o državljaninu Bosne i Hercegovine koji je na poternici - podsetio je izvor.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Težak udes na putu od Bajine Bašte ka Ljuboviji  RINA