SFEROPULOS PRED BASKONIJU: Moramo da odigramo dobru odbranu - oni su ekipa koja ima nekoliko rešenja u napadu

Drugo kolo Evrolige.

Starsport©

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da će dobra odbrana i visoka motivacija biti ključne stvari za predstojeću utakmicu Evrolige protiv Baskonije.

"Igramo protiv Baskonije, koja je pobedila u prvom kolu, i nema sumnje da će biti motivisana. Što se nas tiče, moramo da se držimo plana i da odigramo dobru odbranu. Oni su ekipa koja ima nekoliko rešenja u napadu, moramo da ih čitamo sve vreme i da im deorganizujemo napad. Što se tiče našeg napada, moramo da čitamo njihovu odbranu. Oni imaju krupne igrače, moramo da budemo strpljivi i da nađemo način da ih napadnemo", naveo je Sferopulos.

This browser does not support the video element.

Izjave Crvena zvezda pred Baskoniju  Kurir

Crvena zvezda će u Beogradskoj areni dočekati Baskoniju u sredu u 20.00.

"Ovo je naša prva utakmica kod kuće u Evroligi i moramo da budemo ekstremno motivisani. Rekao sam već da možemo da igramo mnogo bolje, najbitnije je da počnemo da pobeđujemo iako ne igramo najbolje. Kako budemo igrali i trenirali, to će doći na svoje i mi ćemo podići nivo igre", dodao je Sferopulos.

Sferopulos je rekao da su ispratili prošle utakmice Baskonije i da su se dobro pripremili za utakmicu u sredu.

"Gledamo sve utakmice, nismo gledali samo tu protiv Partizana, već smo gledali i mečeve u ligi koju igraju. Znamo njihove prednosti i mane, i igraćemo pametno u skladu sa tim", kazao je on.

Crvena zvezda je u prošlom kolu Evrolige na gostujućem terenu pobedila Pariz 80:77, dok je Baskonija na svom terenu u Vitoriji pobedila Partizan 88:82.

(Kurir sport)