Vojska Srbije pomaže u uređenju puteva u opštini Kuršumlija: Radovi se izvode u okviru projekta civilno-vojne saradnje (FOTO)

Ministarstvo odbrane

Inžinjerijska radna grupa Treće brigade kopnene vojske angažovana je na uređenju putne komunikacije u dužini od 5 km koja povezuje sela Dobri Do i Crvenika u okolini Kuršumlije.

Radovi se izvode u okviru projekta civilno-vojne saradnje, u cilju pružanja pomoći i olakšavanja svakodnevnog života meštanima ovih sela, a poslovi na uređenju puta u dobroj meri unapređuju osposobljenost i uvežbanost starešinskog i vojničkog kadra inžinjerijske specijalnosti.

Komandir inžinjerijske radne grupe, stariji vodnik prve klase Boban Milosavljević, posebno ističe savremenu mehanizaciju kojom se radovi izvode i zalaganje pripadnika Treće brigade, što dovodi do realizacije postavljenih ciljeva i zadataka.

- Osnovna svrha ove popravke puta je obezbeđenje boljih životnih uslova lokalnom stanovništvu – rekao je komandir Milosavljević i dodao da je početak radova bio 23. septembar, s krajnjim rokom realizacije do 11. oktobra, kao i da u njima učestvuju pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona i 37. mehanizovanog bataljona iz sastava Treće brigade kopnene vojske.

U proteklom periodu inžinjerijska radna grupa bila je angažovana i na čišćenju korita reke Toplice i Kosanice u Topličkom okrugu.

Angažovanje na ovakvim projektima prilika je da pripadnici inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije u praksi provere svoje sposobnosti i dodatno unaprede osposobljenost za rukovanje savremenim inžinjerijskim mašinama koje se koriste za uređenje puteva, savlađivanje prepreka, zaprečavanje i maskiranje.

Vojska Srbije projekte civilno-vojne saradnje sprovodi u svim delovima zemlje, sa ciljem jačanja poverenja i razumevanja sa lokalnim zajednicama i stvaranja uslova za bolji život ljudi i zaštitu materijalnih dobara, čime pokazuje da je uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima.