ZAGREPČANIN OGLAŠAVAO "SKIDANJE UROKA" NA FEJSBUKU: Prevario ženu za 17.000 evra, policija pomoću nadzornih kamera otkrila ko je POČINILAC

Za 29-godišnjaka su istražioci ustanovili da je nezaposleni konobar i otac četvoro dece, s petim na putu

Shutterstock, Ilustracija

Mladi otac iz Zagreba je, u saradnji s nepoznatim muškarcem, na Fejsbuku oglašavao skidanje uroka, a kada im se javila žena iz BiH, uspeli su da je uvere da se nađe s njima i preda im veću količinunovca. Prema optužnici koja je protiv njega podignuta ovih dana, sve se događalo u martu 2021. kada je 29-godišnji M. Š. bio u poseti Modričima u BiH.

Žrtva je istražiocima ispričala da je preko Fejsbuka kontaktirala nepoznatu mušku osobu koja koristi profil imena Hodža Murat, radi skidanja crne magije i uroka. Objasnila mu je da se javlja zbog prekida veze. Rekla je da je njen dečko, za kojeg je i radila, pre par meseci prekinuo s njom te da se boji da ima drugu ženu. Nepoznati muškarac ju je zatim počeo nazivati putem Mesindžera i govoriti da mora da poštuje njegove dalje upute, inače će joj se dogoditi loše stvari.

Prevarant sve porekao, prepoznale su ga kamere

"On joj je rekao da mora pažljivo da sluša i radi šta on kaže, inače neće biti dobro u smislu da će pasti u krevet, da neće moći na toalet, kao i da će tako završiti njena porodica. Nakon toga je putem Mesindžera dobila više poziva od njega, saopštio joj je i da je proverio i utvrdio kako neka druga žena koja takođe radi kod Koste Markovića želi da bude s njim i moguće je da je ona išla nekom hodži koji je stavio crnu magiju na njih dvoje, a zbog čega je njihova veza prekinuta", navodi se u optužnici.

Rekao joj je i da intenzivno radi na njenom slučaju te da mora da mu donese sav novac bivšeg dečka kako bi uspeo da joj skine urok, a da će joj novac kasnije vratiti. Žena je otišla u njegovu spavaću sobu i iz jakne mu uzela kovertu sa 17.060,28 evra te se, prema uputstvima koja je primila, uputila pred jedan šoping centar gde ju je dočekao optuženi M. Š. koji je od nje preuzeo novac.

Žena je ponovo pokušala da kontaktira prevarante putem Mesindžera, međutim više joj se nisu javljali. Tada je kontaktirala policiju, a oni su preko snimaka nadzornih kamera prepoznali mladog Zagrepčanina. On je sve porekao, ali na kamerama se jasno videlo kako od žrtve preuzima belu kovertu. Inače, za 29-godišnjaka su istražioci ustanovili da je nezaposleni konobar i otac četvoro dece, s petim na putu.

Kurir.rs/Index.hr