NOVINARKA KURIRA VIDELA MAJKU DEČAKA UBICE ISPRED ZGRADE SPECIJALNOG SUDA! Branka Travica o susretu: Ova izjava mi je probudila duboku sumnju

Kurir Televizija Petar Aleksič Privatna arhiva

Kurir je pomno pratio dešavanja kod zgrade Specijalnog suda u Beogradu od stizanja dečaka ubice, do samog kraja njegovog svedočenja.

Kako opisuju, to je bila najtužnija soba sudnice u proteklom periodu, a atmosfera patnje je učinila da pojedine majke žrtava nakratko napuste samu sudnicu zbog svedočenja maloletnog ubice. 

Petar Aleksić 

Gosti "Redakcije" koji su pominjali situacije jučerašnjeg suđenja bili su Branka Travica, novinar Crne hronike Kurira i Snežana Repac, psiholog. 

Travica je bila u zgradi Specijalnog suda, a tamo je videla majku dečaka ubice koja svog sina nije videla od njegovog prvog iskaza:

- Neki moj stav vezan za Miljanu Kecmanović jeste da se ona dostojanstveno drži s obzirom na sve to što je njen sin počinio tog trećeg maja prošle godine i imam utisak da nju ne dotiče ništa od toga. To je moj prvi utisak. Čak su ona i njen suprug izjavili da nisu krivi. Samim tim što oni ne osećaju krivicu za nešto što je uradilo njihovo dete, budi sumnju o čemu se tu zapravo radi i kako je moguće da odbacuje nešto što je njeno d ete uradilo, a sa druge strane može da prihvati neke lepe stvari koje je ono postiglo. To je već stvar dublje psihologije.

This browser does not support the video element.

Novinarka Kurira videla majku dečaka ubice: Ovo joj je probudilo duboku sumnju!  Kurir televizija

 Repac je upravo iz psihološkog ugla analizirala hladnokrvnost roditelja:

- Niko se ne rađa naučen, svako dete ima vaspitanje i put koji prolazi kroz porodicu i društvo, ali ovde je upadljivo što su roditelji, kao obrazovani ljudi informisani o zakonu, odnosno da oni snose odgovornost do 14. godine svog deteta. Samim tim, bilo bi logično da očekuju da je to tako. Međutim, to što smatraju da nisu krivi govori da možda smatraju da je tu bio neki faktor na koji oni nisu mogli da utiču. Dakle, veruju u nešto što se ne tiče njih, pretpostavljam da misle da postoji drugi faktor, mada se pitam šta je to drugo što nadjačava tu ljudsku odgovornost? Logična psihološka reakcija je da se dobrovoljno predaju, kada je već tako u zakonu. Međutim, kao da smatraju da to nije do njih i kao da se nešto omaklo kontroli. Ako je došlo preko društvenih mreža, onda je pitanje, koje bi trebalo da se rasvetli, da li društvene mreže zaista mogu tako nešto da proizvedu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

DEČAK UBICA IMAO STROGO VASPITANJE! Mladen Nikolić o nastavku su]enja za Ribnikar  Kurir televizija