NOVI VRTIĆ BIĆE GOTOV DO KRAJA GODINE: Dodatna mesta za najmlađe u Gornjem Milanovcu

Slede radovi na uređenju unutrašnjosti objekta.

Denis Čeković

Radovi na izgradnji novog vrtića u Gornjem Milanovcu se odvijaju dobrim tempom, a u planu je da on bude završen do kraja godine. Na novom obdaništu koji se gradi kod bivše konfekcije „Rudnik“ u Nevadama trenutno se postavljaju skele za izradu fasade, a slede radovi na uređenju unutrašnjosti objekta.

Podsećamo, raniji vrtić u ovom naselju je izgoreo u požaru koji se dogodio 23. septembra ove godine. Reč je o montažnom objektu izgrađenom 1981. godine koji je planuo u kasnim popodnevnim satima, a u kome u trenutku izbijanja varte nije bilo dece ni zaposlenih.
Ovih dana su okončane sve istražne radnje u vezi sa ovim požarom i izdat je nalog za uklanjanje starog, izgorelog objekta.

Denis Čeković 

 - Očekujemo od javnog tužioca da se konačno izjasni o požaru koji je nastao na objektu. Što se tiče novog objekta koji gradimo, želim da se zahvalim kompaniji „Jadran“, koja nam je izašla u susret i maksimalno pojačala ekipe koje rade na gradilištu. Do kraja godine će biti kompletno završen novi objekat. Izdao sam nalog da se odmah uradi rešenje unutrašnjeg uređenja i opremanja samog objekta, a apliciraćemo kod Ministarstva prosvete za novac za opremanje. Cilj nam je da u toku januara, eventualno februara, opremimo objekat i da ga najkasnije do prvog marta predamo deci na upotrebu – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac dodajući da će u novi vrtić moći da se smeste sva deca koja su pohađala stari.

On je još kazao da će u novom objektu biti dodatnih mesta za upis dece predškolskog uzrasta.

Denis Čeković 

- U novi objekat uspećemo da smestimo svu decu koja su pohađala vrtić koji je izgoreo. A imaćemo još dodatnih mesta kako bismo smanjili listu čekanja, a da bismo je u potpunosti ukinuli moraćemo da gradimo još jedan objekat vrtića – rekao je Kovačević, istakavši da će se opština po ovom pitanju za finansijsku pomoć obratiti Vladi Republike Srbije jer će jedino izgradnjom još jednog obdaništa u Gornjem Milanovcu liste čekanja u potpunosti biti ukinute.

Mališani koji su pohađali vrtić u Nevadama, njih 139, trenutno su raspoređeni u druge objekte PU "Sunce" u ovom gradu.