"Sankcije ne daju rezultate ni protiv koga, pa neće ni protiv Rusije" Bakarec i Kljajić za Kurir: "Deklaracija nije utemeljena na istini"

U jutarnjem programu Redakcija gosti Nebojša Bakarec i Vladimir Kljajić izneli su svoje mišljenje o posledicama uvođenja sankcija kao i narušavanju odnosa sa Rusijom.

Shutterstock, Kurir Televizija

Predsednik Vučić izjavio je da je za danas je zakazan "format" Jugoistočne Evrope na kome će se od svih učesnika tražiti da uvedu sankcije Rusiji. Srbija se do sada trudila da ostane neutralna i opirala uvođenju sankcija. Gosti jutarnjeg programa "Redakcija" Nebojša Bakarec, narodni poslanik i Vladimir Kljajić, politički analitičar analzirali su za Kurir televiziju da li Srbija treba da potpiše tekst predloga Deklaracije, ukoliko se ispostavi da je on takav da svi moraju da uvedu sankcije. 

- Srbija se svakako trenutno nalazi pred odlučujućim pitanjima, odnosno da li joj je trenutno u interesu da prihvati politiku koju vodi Evropska unija ali i druge zapadne države. Srbija koristi valjani argument da sankcije ne daju rezultate. Rusija ne odustaje od rata u Ukrajini niti vidimo da je bliže pregovaračkoj poziciji koju predlaže Zelenski. Srbija u ovom momentu vodi izbalansiranu politiku i ima dobre odnose sa Ruskom Federacijom i ne želi da naškodi tome. Uvođenje sankcija ne bi ugrozilo ekonomiju Rusije ali bi svakako ugrozilo odnose koje Srbija ima sa Rusijom - istakao je Kljajić. 

This browser does not support the video element.

Bakarec i Kljajić o uveđenju sankcija Rusiji  Kurir televizija

O ovoj temi za Kurir televiziju izneo je svoje mišljenje i Bakarec, ističući da smatra da deklaracija nije u potpunosti utemeljena na istini. 

- Smatram da promene politike u tom pogledu neće biti i ne treba da bude. To što smo mi učestvovali na samitu u Tivtu i što će Marko Đurić verovatno učestvovati na narednom, to je pozitivna činjenica iz razloga što Srbija ima pomirljivu politiku prema regionu, čak i prema državama koje su veoma neprijateljski nastrojene prema nama - rekao je Bakarec i dodao:

- Svi oni koji donose takve deklaracije treba da se trude da celina bude utemeljena u istini i stvarnosti, što sada nije slučaj. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"RAT U UKRAJINI MOGAO BITI ZAUSTAVLJEN NAKON SAMO 2 MESECA?" Istoričar šokirao: Ovaj čovek prekinuo već postignut dogovor  Kurir televizija