"DOBAR SASTANAK SA ALEKSANDROM KASANOFOM" Predsednik Vučić: Posebno smo razgovarali o brojnim potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD

Predsednik Srbije oglasio se posle sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom.

Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom.

"Dobar sastanak sa Aleksandrom Kasanofom. Razmatrali smo ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i EU integracije Zapadnog Balkana, kao i o regionalnim i svetskim izazovima koji utiču na stabilnost celog regiona.

Posebno smo razgovarali o brojnim potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD uz unapređenje saradnje u različitim oblastima, poput energetike i novih investicija u brojne velike projekte koje Srbija ima u planu. Ukazao sam na značaj dijaloga između naše dve zemlje, a posebno na otvorenu razmenu u pogledu pitanja oko kojih nismo saglasni.

Govoreći o situaciji u regionu, prevashodno sam naglasio izuzetno tešku i složenu situaciju na Kosovu i Metohiji i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM. Naglasio sam da su za konstruktivan dijalog potrebne dve strane, kao i da Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema, uprkos bespotrebnim jednostranim eskalacijama tenzija", napisao je predsednik Vučić na  zvaničnom Instagram nalogu.

(Kurir.rs)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

VUČIĆ U OBILASKU RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PUTA BOJIĆ-TEKERIŠ  Kurir