OTAC NESTAO SA TROJE DECE BEZ TRAGA! Tri godine ih nisu videli, sada objavljen MISTERIOZNI SNIMAK! Figure šetaju kroz divljinu u MASKIRNIM UNIFORMAMA (VIDEO)

X/@Video_Forensics/Policija Novog Zelanda

Video snimak lošeg kvaliteta, snimljen na kamenitoj zapadnoj obali Novog Zelanda, predstavlja prvi put da su primećeni otac i troje dece koji su nestali pre više godina, i za koje se veruje da od tada žive u divljini.

Tom Filips, sa ćerkom Džejdom, koja sada ima 11 godina, sinom Maverikom (9) i najmlađom ćerkom Ember (8), nestao je iz novozelandskog grada Marokopa u decembru 2021.

Policija Novog Zelanda 

Od tada je policija dobila stotine prijava da je Filips viđen, ali nijednom niko nije zapazio decu.

Ovaj snimak je, prema pisanju britanskih medija, do sada najverodostojniji, a majka dece Ketrin Filips kaže da joj je laknulo što su joj deca živa.

Na snimku, koji je nastao 3. oktobra, prikazane su četiri osobe u maskirnoj opremi i sa velikim rančevima. Odrasla osoba korača ispred dece, dok se kreću po brdima nedaleko od svog bivšeg doma u Marokopi.

Njih četvoro su snimili lovci na svinje, i video materijal su predali policiji, koja je pokrenula veliku pretragu. Za sada nije pronađen nijedan trag.

Policijski inspektor policije Novog Zelanda Enrdju Saunders potvrdio je da snimak tretiraju kao verodostojan.

- Ovo je prvi put da vidimo svo troje dece, što je pozitivna informacija, a znamo da će biti ohrabrujuća za porodicu dece.

Otac i troje dece prvi put su nestali 11. septembra 2021. godine.

Policija i hitne službe zajedno sa stotinama volontera i meštana proveli su dane u potrazi za porodicom nakon što je Filipsov kamionet pronađen na plaži Kiritehere.

Osamnaest dana kasnije vratili su se na porodičnu farmu, i rođacima rekli da su živeli u šatorima u divljini.

Mesecima kasnije ponovo su nestali, a poslednji put su viđeni zajedno 9. decembra 2021.

Za Filipsom je izdat nalog za hapšenje, nakon što se nije pojavio na sudu u januaru 2022. godine zbog "rasipanja policijskih resursa" tokom potrage.

Sada ga traže i zbog navodne oružane pljačke banke u gradu Te Kuitiju, nedaleko od Marokope.

U junu ove godine ponuđena je nagrada od 80.000 dolara za informacije koje bi pomogle u lociranju troje dece, međutim nije došlo do pomaka i pored 40 dojava.

Ketrin je prethodno optužila Filipsa da ugrožava decu.

- Ember je astmatičar kao i ja i potrebna joj je medicinska nega koja se ne može pružiti u divljini - rekla je ona.

- To je zanemarivanje dece, to je napuštanje dece, to je zlostavljanje dece. Moje bebe zaslužuju bolje - rekla je Ketrin.

(Kurir.rs/Daily Mail/Preneo: Đ. M.)

 BONUS VDEO

This browser does not support the video element.

OTAC JOJ NESTAO KAD JE IMALA 6 GODINA Posle pola veka otišla u svet da ga traži, a umesto njega je pronašla DRUGOG ČLANA PORODICE  Kurir televizija