ĐOKOVIĆ SE POIGRAO SA RUSOM ZA ČETVRFINALE! Novak se naljutio i ekspresno počistio Safijulina! Za polufinale sa neočekivanim rivalom

Srpski teniser Novak Đoković lako je izašao na kraj sa Rusom Romanom Safijulinom i tako obezbedio plasman u četvrtfinale mastersa u Šangaju.

Profimedia

Novak je do pobede stigao u dva brza seta, za sat i 12 minuta igre rezultatom 6:3, 6:2.

U četvrtfinalu će igrati protiv Jakuba Menšika, Čeha koji je 65. na ATP listi koji je do osam najboljih stigao nakon što je napravio veliko iznenađenje i pobedio Grigora Dimitrova.

Naljutio se Đoković u ranoj fazi meča zbog odluke sudija da "pozovu" aut nakon jednog njegovog bekhenda. Posle čelendža se ispostavilo da je loptica kačila liniju. Poen je ponovljen i pripao je Rusu, a Đoković je svakako stigao do gema i seta.

Odlično je počeo Đoković, bio blizu brejka već u prvom servis gemu rivala, ali je Safijulin uspeo da se izvuče i zatim zaigra veoma dobro, pa čak i da preti rivalu. Došao je do dve brejk lopte u petom gemu.

Nakon što nije uspeo da ih iskoristi, usledila je velika borba, ali Safijulin je "pao" u završnici. Tačnije, Novak je u pravom trenutku odigrao dobro, došao do brejka pri rezultatu 4:3, a potom osvojio prvi set.

A, ako se izvukao na startu prvog seta, početak drugog dela igre bio je koban po Rusa.

Đoković i njegov nivo igre, bio je neuhvatljiv za Safijulina koji, posle dva velika iznenađenja, odnosno pobeda nad Aleksanderom Bublikom i Frensisom Tijafoom, osim na momente nije uspeo da odgovori Đokoviću.

Kada je reč o Novaku, frustrirala ga je činjenica da u pojedinim trenucima nije uspevao da odgovori na drugi servis rivala. Forhend je funkcionisao veoma dobro, a utisak je da nivo njegove igre može da bude još bolji.

Do brejka je stigao i u petom gemu drugog seta, poveo je rezultatom 4:1 i ubrzo završio meč.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Uživo
13:49

6:2 - Kraj meča!

Siguran je bio Đoković i u ovom gemu i lako je stigao do četvrtfinala.

13:48

5:2 - "Živ" je Safijulin

Ruski teniser je uradio ono što je morao, ali sada ga čeka teži zadatak.

13:44

5:1 - Blizu je kraj

Ne ostavlja Novak šansu Safijulinu da se vrati u igru.

13:40

4:1 - Brejk!

Sada je Đoković već veoma blizu plasmana u četvrtfinale. Bez izgubljenog poena je oduzeo servis gem protivniku.

13:36

3:1 - Spašena brejk lopta

Spasio je brejk loptu đoković, a nekoliko puta u toku ovog gema je od dečaka i devojčica koji skupljaju loptice tražio brzinu prilikom dodavanja peškira i loptica nakon odigranih poena. Nakon što je osvojio poen na brejk lopti za rivala, vezao je još dva poena i zadržao prednost.

HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia 

13:29

2:1 - Trgnuo se Safijulin

Gem za ruskog tenisera posle pet vezanih koja su pripala njegovom protivniku.

13:28

2:0 - Odličan je Novak

Bez izgubljenog poena je Đoković potvrdio ono što je uradio u prethodnom gemu.

13:26

1:0 - Brejk!

Sada već deluje da bi Novak mogao da stigne do pobede koja će se voditi pod kategorijom "rutinske". Safijulin je uspeo da spasi samo prvu od tri vezane brejk lopte.

HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia 

13:15

6:3 - Kraj seta!

Naljutio se Đoković zbog odluke sudija da "pozovu" aut nakon jednog njegovog bekhenda. Posle čelendža se ispostavilo da je loptica kačila liniju. Poen je ponovljen i pripao je Rusu, a Đoković je svakako stigao do gema i seta.

Odlično je počeo Đoković, bio blizu brejka već u prvom servis gemu rivala, ali je Safijulin uspeo da se izvuče i zatim zaigra veoma dobro, pa čak i da preti rivalu. Došao je do dve brejk lopte u petom gemu.

Nakon što nije uspeo da ih iskoristi, usledila je velika borba, ali Safijulin je "pao" u završnici. Tačnije, Novak je u pravom trenutku odigrao dobro, došao do brejka pri rezultatu 4:3, a potom osvojio prvi set.

13:12

5:3 - Brejk!

Sada nije mogao da se izvuče Safijulin. Dve vezane brejk lopte je imao Đoković koji je odigrao veoma dobar gem nakon kojeg će servirati za osvajanje prvog seta.

13:07

4:3 - Sada siguran Đoković

Znatno sigurniji je Đoković bio sada u odnosu na prethodni gem u kojem su poeni počinjali njegovim servisom.

13:03

3:3 - Nastavlja se borba

Razigrao se Safijulin, pokušava da parira Đokoviću i u dužim razmenama. Prvi servis ne pogađa u visokim procentima, ali uspeva da osvaja poene na drugom servisu i tako drži sebi šanse za osvajanje prvog seta.

12:57

3:2 - Muke za Đokovića

Krenuo je Đoković gem sa 0:30, osvoji je potom poen, ali onda napravio duplu servis grešku. Omogućio je tako rivalu dve vezane brejk lopte. Prvi put se izvukao zahvaljujući dobrim bekhendom, a drugi put uz pomoć as udarca. Lako je osvojio naredna dva poena i tako stigao do gema.

12:55

2:2 - Rus sa nulom

Sada je Safijulin došao do gema bez izgubljenog poena.

12:50

2:1 - Lako do gema

Sjajan ritern Safijulina, ali pri rezultatou 40:15, pa osim dva poena na servisu Đokovića nije mogao više.

12:45

1:1 - Safijulin spasio brejk loptu

Znatno veća borba u prvom servis gemu ruskog tenisera. Novak je stigao do brejk lopte i delovalo je da je uspeo da oduzme servis gem rivalu, ali je čelendž pokazao da je loptica nakon udarca Safijulina ipak zakačila liniju. Spasio se Rus, a onda je sa dva as udarca stigao do gema.

12:38

1:0 - Počeo meč

Prvi servis je imao Đoković koji je ekspresno, bez izgubljenog poena došao do prednosti.

11:52

Safijulinu ni set

U prethodna dva okršaja, u Tel Avivu 2022. i Monte Karlu ove godine, Đoković je oba puta pobedio rezultatom 2:0.