POVUĆI ĆU SE JEDNOG DANA KADA ME NE BUDE! Čuveni srpski biznismen sa 86 godina kupuje fudbalski klub: Ne mogu da odolim!

Milan Mandarić ni nakon što je napunio 86 godina ne planira da izađe iz fudbala.

EPA

Srpski biznismen je blizu odlaska iz Vojvodine gde obavlja ulogu potpredsednika kluba i ima mesto u Upravnom odboru i kupovine novog kluba.

Mandarić je pre nešto više od mesec dana proslavio 86. rođendan.

"Moj problem je što uvek volim da imam klub u kom ima prostora za napredak i u kom mogu da napravim razliku. Lester je bio u Ligi 1 kad sam ga preuzeo i tako sam napravio kompaniju u Silicijumskoj dolini. Kupovao sam firme slične mojoj, ali ne u dobrom stanju, već skoro u stečaju. Tako je moja kompanija izrasla u jednu od najvećih u tom poslu. Nemam interes da samo budem tu, a da ne pravim nikakvu razliku. Želim da vidim napredak sve vreme i stoga ću doći u vlasništvo nekog novog kluba. Ne mogu da odolim jer imam energije. Entuzijazam je ključna stvar, on hrani energiju, a ja sam oduševljen fudbalom. Tako da ću verovatno pokušati još jednom", rekao je Mandarić za "The News" iz Portsmuta i dodao:

"Ne želim da se povučem, povući ću se jednog dana kad me više ne bude. Još uvek imam strast da pomognem, da imam glavobolju i stres. Ponekad uživam u tome. Ponekad mi postane teško i kažem 'šta ja dođavola radim?'. I dalje uzimam projekte ne razmišljajući koliko ih imam već nezavršenih. Više nemam 45 godina, već 86, ali zašto se ne vratiti? Ne radi se o godinama, već o energiji i želji. Gledam ljude od 66 godina, mlađe od mene, imam njihovu energiju i entuzijazam. Uradiću to još jednom. Zdrav sam, nemam nikakvih problema, možda sam to nasledio od roditelja. Nikad se ne zna, možda se jednog dana dogodi nešto iznenada, ali sad se osećam dobro".

Još uvek nije odlučio koji će biti novi klub.

"Videćemo, zvali su me iz Švajcarske, Francuske, Srbije, Hrvatske, svuda. Zasad, samo gledam. Postoji klub u Švajcarskoj na koji gledam veoma ozbiljno. Umalo sam kupio jedan kod jezera blizu Italije, ali u poslednjem trenutku su vlasnici pokušali da promene dogovor, pa sam poručio 'u redu, zaboravite' i nisam to radio", kaže između ostalog Mandarić.

Kurir sport