DEČAK-UBICA REKAO ŠTA JE UČINIO NAKON PUCNJAVE U ŠKOLI: Odgovorio na ovo pitanje i otkrio čega se plašio

Dečak-ubica koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u osnovnoj školi na Vračaru koju je pohađao, juče je nešto manje od četiri sata odgovarao na pitanja u Specijalnom sudu

Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić

Dečak-ubica koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio jeziv zločin u kom je prvo ubio radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića "kog je video kao pretnju", a potom i devet učenika škole saslušan je juče kao svedok u Specijalnom sudu u Beogradu.

Maloletnik je, podsetimo, saslušan kao svedok u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović. Iskaz pri kom je juče potpuno ostao, dao je sredinom jula prošle godine putem video linka.

Kako je rekao, svestan je da je pucao u Dragana i da je on pao mrtav, ali nije video krv. Hice je potom ispalio u dve dežurne devojčice, potom u devojčicu koja je stajala na hodniku, a da je potom nastavio prema učionici.

- Ne znam zašto sam pucao u tu decu, nisam ih poznavao. Pucao sam nasumično, nisam se obazirao na koga pucam. Sećam se da sam ispalio metak u pravcu devojčice koja je samo stajala, a koju ne poznajem. Kada sam ušao u učionicu, nisam nikoga prepoznavao. Znam da je profesorka bila unutra, rečeno mi je da je ranjena. Imao sam još metaka, ne znam zašto sam prestao da pucam. Iskočio sam kroz prozor i pozvao policiju. Mislio sam da je to ispravno, da se predam. Plašio sam se i da neko može da me povredi ili ubije - naveo je dečak ubica.

On je izjavio i da je nakon pucnjave "izvadio je okvir pištolja i odbacio oružje dalje od sebe"! Na pitanje zašto je to učinio samo je rekao: "Zbog lične bezbednosti, da me policija ne ubije".

U iskazu u koji je Kurir ekskluzivno imao uvid, dečaku ubici je postavljeno pitanje i kako se sada iskreno oseća povodom zločina koji je počinio.

- Pa, krivo mi je, to je bio pogrešan potez - odgovorio je bez mnogo emocija, a na pitanje kako sada vidi svoju budućnost odgovorio je "nekako drugačije nego normalno, nisam razmišljao".

(Kurir.rs)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

DEČAK UBICA IMAO STROGO VASPITANJE! Mladen Nikolić o nastavku su]enja za Ribnikar  Kurir televizija