ODREĐEN PRITVOR MUŠKARCU IZ SMEDEREVA KOJI JE UBIO PSA! Oglasilo se tužilaštvo i navelo da su u toku dokazne radnje

Kurir.rs/T.Ilić

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu obaveštava javnost da su u toku dokazne radnje protiv M. R. (71) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružija i eksplozivnih materijala.

Osumnjičenome se stavlja na teret da je početkom oktobra meseca 2024. godine u Osipaonici hicima iz vatrenog oružja usmrtio vlasničkog psa rase "Šicu".

U dosadašnjem toku postupka izvršen je uviđaj i forenzički pregled lica mesta, pretres stana i drugih prostorija osumnjičenog, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti jedna lovačka puška - kratež, jedna cev od lovačke puške i više patrona različitog kalibra, a takođe je doneta i naredba za pregled i obdukciju ustreljenog psa.

Osumnjičenome je najpre određeno zadržavanje, a nakon što je saslušan na osnovu predloga javnog tužioca mu je određen i pritvor, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoka.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

NATAŠI UGINUO PAS OD TROVANJA TOKOM ŠETNJE: Posle deset sekundi krenula joj pena na usta! Šokantno nasilje nad životinjama  Kurir televizija