SVI MORAJU DA ODU IZ PARTIZANA U PETAK ILI ĆE NASTATI HAOS! Legenda crno-belih uputila jasnu poruku Vučeliću, Vazuri i članovima skupštine kluba!

Goran Trobok želi korenite promene u Humskoj

Starsport©

Goran Trobok, bivši fudbaler Partizana, očekuje korenite, a ne našminkane promene u petak, kada bi trebalo da se održi vanredna skupština FK Partizan.

Dok navijači crno-belih i aktuelna uprava insistiraju, naravno iz različitih motiva i namera, da skupština bude 11. oktobra, dotle Rasim Ljajić, čovek koji je spreman da se prihvati odgovornosti u Humskoj insistira da sednica bude pomerena, kako bi imao vremena da stvori tim sa kojim bi ušao u klub.

Printskrin/Instagram 

Goran Trobok (50) jedan je od potpisnika "apela za spas FK Partizan" koji je potpisalo 79 bivših igrača. U razgovoru za Kurir izneo je svoje mišljenje o tome, šta bi moglo da se desi u petak.

- Ne znam šta očekivati u petak. Iskreno... Očekujem da ovo rukovodstvo podnese ostavku. Ne samo da odu Milorad Vučelić i Miloš Vazura, već da se raspusti kompletna skuptšpina! I da se zakaže nova! Tome se nadam, iako ima najava da ovi koji treba da odu, hoće da podnesu ostavke, a da se izabere neko novi blizak njima i da se nastavi dalje. Jedino ispravno i legitimno je da svi oni u kompletu budu raspušteni. To bi bila najrazumnija, najnormalnija i najlogičnija odluka - počeo je razgovor za Kurir Goran Trobok i jasno poručio:

- E, sad, iskreno se nadam da će biti kako mi tražimo, da razum prevlada. U suprotnom ispašće haos.

@starsport  Rasim Ljajić

Rasim Ljajić, u intervjuu za Kurir, za vikend, tražio je pomeranje skupštine i poručio da ne želi biti "engleska kraljica bez ikakvih ovlašćenja".

- Ispravno je sve rekao. Čovek je načuo da ovi hoće da podnesu ostavke i da izaberu svoje ljude. On pod tim uslovima neće da uđe u klub. Ponoviću, jedino rešenje za spas FK Partizan je raspustiti sve, ali apsolutno sve organe kluba. Onda treba izabrati nove članove skupštine, pa videti ko hoće da se kandiduje. Da taj kandidat ili više njih iznesu svoje programe, da ih vidimo... Najlakše je izabrati, jer je sve ostalo zamazivanje očiju!

Skupština FK Partizan umesto 65, broji 41 člana. Pitali smo Gorana Troboka da li planira da dođe na sednicu:

- Ne znam. Nisam član, ne znam da li mogu i smem da uđem...

FK Partizan 

Aktuelni statut FK Partizan, kao najviši pravni akt, veliki je problem za promene i ono o čemu govori Goran Trobok.

- Upoznat sam sa statutom! Pa, statut FK Partizan mora prvi da bude promenjen. To je neohodno. Po njemu, ovi koji vode klub bez problema mogu da upravljaju deset godina, a niko da im postavi pitanje odgovornosti.

Goran Trobok je jedan od mnogobrojnih fudbalera Partizana koji su potpisali "apel za spas kluba".

- Mi smo u tom proglasu sve objasnili. Šta konkretno želimo... Po tačkama. I sve je jasno. Nije tu stvar da mi dođemo u Partizan i preuzmemo klub, već da Partizan dobije najbolje rešenje. Mi ne želimo uloge u klubu, već da se uredi ovo neodrživo stanje. Da se dese promene. Ovi što sada predstavljaju FK Partizan nemaju legitimet za bilo šta, a kamoli da biraju bilo koga. Odavno su ga izgubili. Često se pitam gde im je odgovornost? Ne mogu krivi da budu jedan ili dva čoveka, a oni da nastavljaju dalje.

Printskrin/Instagram 

Secirao je Goran Trobok još nekoliko krupnih problema vezanih za FK Partizan.

- Teško mi pada što je Partizan drugu godinu bez Evrope. Ali, pogubnije od toga je što imamo 15 ili više stranaca. Partizanova škola fudbala nekada je bila druga u Evropi, a ona sada gotovo da ne postoji. Ima dece, ali nema koordinacije između omladinske škole i prvog tima. Nema planskog rada, da budem jasniji. Evo, gledajte, primer ovog malog Aleksića, koji je oteran iz Partizana, a onda je preko Kragujevca otišao u Englesku za veliki novac.

I tu nije bio kraj Trobokove besede o omladinskoj školi crno-belih.

- U moje vreme bio je sistem, pa su mladi igrači poput Saše Ilića, Igora Duljaja ili Andrije Delibašića ulazili kompletni u prvi tim i odmah konkurisali za mesto u startnih 11. Po meni, svake godine omladinska škola treba da spremi tri do četiri igrača za prvi tim. Meni je neverovatno da Partizan kupuje bonuse, da ih nema u svojoj školi... To je katastrofa! Dušan Vlahović nije ostavio bilo kakav trag u Partizanu! To je činjenica. Umesto da su ga razvijali, oni su ga prodali čim je došla prva prilika i to za mali novac. To je pokazatelj da se ne vodi računa o mladim igračima... Za koliko je otišao Vlahović? Za tu kardinalnu grešku nestručnih ljudi, niko nije odgovorao... Da meni neko da dijamant, šta bih ja sa njim... Samo stručan čovek može da ga obradi. A, kod nas u Partizanu svako može sve da radi...

Daniele Buffa / imago sportfotodienst / Profimedia 

Strani fudbaleri Partizana ne čine prednost.

- Suludo je davati veliki novac za njih i plaćati toliko strance sumnjivog kvaliteta. Po meni, to je bacanje para... Pitanje je i kakvi su ti transferi i kako se rade. Razumeo bih da su doveli mladog Brazilca od 19 godina... Ali, ovo stranci od 29 godina ili više... Koja je svrha? Na njima ne možeš da zaradiš novac - zaključio je Trobok.

Šest godina nosio je dres Partizana Goran Trobok, u periodu od 1997. do 2003. godine. U crno-belom dresu odigrao je 182 utakmice i dao 18 golova. Osvojio je tri titule prvaka i dva nacionalna kupa sa Partizanom.

This browser does not support the video element.

Grobari na 172. večitom derbiju  Kurir