BELIVUK PRIPREMAO NJEGOVU LIKVIDACIJU, POVEZAN SA PUCNJAVOM ISPRED NOĆNOG KLUBA: Trajko iz pritvora prebačen u kućni pritvor s nanogicom

Zorana Jevtić, Ana Paunković

Slavoljub Trajković, zvani Trajko, i Stefan Veljović, koji su optuženi za pucnjavu u kojoj je 15. marta 2022. ispred kluba "Stefan Braun" u centru Beograda teško ranjen radnik obezbeđenja M. Č., odlukom Višeg suda u Begradu pušteni su danas iz pritvora i prebačeni u kućni pritvor sa nanogicom.

Podsetimo, oni su uhapšeni pre više od dve godine, a pritvor je sredinom juna ukinut i optuženom Nikoli Stankoviću, dok je Aleksandar Šćepanović u bekstvu.

Kurir, Printscreen/Facebook  Ispred kluba teško ranjen M. Č.

Optuženima je na teret stavljeno krivično delo pokušaj ubistva, kao i nedeozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja.
Inače, Trajković kom je danas pritvor zamenjen kućnim pritvorom javnosti je postao poznat tokom suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Svedok saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića svedočio je u sudnici da su pokojnom Aleksandru Gligorijeviću, koji je prema optužnici ubijen u kući u Ritopeku, na lađima urezali reči "izdaja" i "Trajko", jer su sumnjali da je sa Trajkovićem pripremao ubistvo Belivuka. Gligorijevića, koji im je, inače, bio prijatelj, navodno, su zbog te "saradnje" ubili - podseća sagovornik Kurira i dodaje da je saradnik Bojan Hrvatin rekao i da je Trajkovića zbog toga zloglasni klan nameravao da ubije.

Interesantno je da je odbegli Šćepanović, koji je prema optužnici pucao u M. Č. hapšen zbog povezanosti sa klanom Belivuk.

Prema optužnici za pucnjavu u "Stefan Braunu", četvorica optuženih su navodno posle svađe u klubu zbog devojke izbačena napolje. Ispred lifta su pucali na radnika obezbeđenja M. Č. koji je teško povređen.