Ona je najbogatija mačka na svetu! Samo njena jedna objava na Instagramu košta ko svetog Petra kajgana, ali nije oduvek živela na visokoj nozi

Printscreen/Instagram/nala_cat

Dok se većina mačaka vere po drveću i juri ptice i miševe, Nala se baškari u svojim milionima. Ona je najbogatija mačka na svetu, a njeno bogatstvo broji basnoslovnih 100 miliona evra. Samo jedna objava na njenom Instagram nalogu košta neverovatnih 14.000 evra. Međutim, Nala nije uvek imala ovu srećnu sudbinu. Zapravo je usvojena iz azila za životinje, a ovo je njena priča. 

Ova mala krznena buržujka pripada Vasiri Matačitipan, od milošte zvanu Puki, slučajno ju je ugledala u azilu za životinje, ali Nala joj je već na prvi pogled u potpunosti ukrala srce, pa je Puki odlučila da je usvoji iako je tada i sama imala finansijskih problema.

Godine 2012. Puki odlučuje da otvori Nali zaseban Instagram profil ni ne sluteći da će joj godinama kasnije taj poduhvat u potpunosti promeniti njen život. 

"Nala je najverovatnije prva mačka na internetu koja je samu sebe predstavljala i mislim da je to jedan od razloga zbog koga se dopala ljudima," ispričala je Puki i dodala da Nala, kao mešanka sijamske i tabi mačke, ubrzo postala inspiracija brendova mačije hrane, kao i da čak pokrenula i sopstveni brend i "zaradila" oko 100 miliona evra. 

Ova bogata maca, takođe, drži Ginisov rekord za mačku sa najviše pratilaca na Instagramu, a poseduje i titulu za "TikTokera godine". 

"Ni dan-danas ne verujem u sve što se događa, niti sam pomislila da ću ikad stići dovde, čak i da gostujem na televiziji. Veoma sam zahvalna zbog svega što se dogodilo i mislim da se sve dešava s razlogom. U to vreme na mom bankovnom računu bilo je samo 82 penija i rizikovala sam da postanem beskućnik da bih spasila ovu jadnu mačku," otkrila je Puki u jednom TV intervjuu, prenosi Daily Mail.

Ali, Nala nije donela sreću Puki samo u novcu, već i u ljubavi.

"Moja partnerka i ja upoznali smo se preko Instagrama, u vreme kada sam otvorila Nalin nalog i počela da naručujem leptir mašne. Tako sam upoznala Šenon, u vreme kada je usvojila svoje dve sestričine: one su tada imale pet i šest godina i morala je da napusti svoj stalni posao da bi se brinula o njima," priseća se Puki.

Danas Nala broji pravu armiju na Instagramu od više od 4.5 miliona pratilaca.

(Kurir.rs/J.M.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Smešna mačka  Youtube/Funny And Cute Cat's Life