"POLICIJA BI GA VEROVATNO LIKVIDIRALA DA NIJE URADIO OVO" Marković o ponašanju dečaka ubice nakon masakra

"Marković je objasnio da bi bilo legalno da policija likvidira maloletnog ubicu da on nije legao na zemlju, podigao ruke u vazduh i počeo da moli za svoj život"

Kurir, Tamara Trajković/Espreso

Maloletnik koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u osnovnoj školi na Vračaru koju je pohađao, juče je nešto manje od četiri sata odgovarao na pitanja u Specijalnom sudu.

O tome šta će sa ovim dečakom biti, kao i ko je pravi krivac za ovaj nezapamćeni zločin, u emisiji "Ni pet, ni šest" govorili su Rajko Nedić, glavni odgovorni urednik Kurira, advokat Peđa Savić, narodni poslanik Uglješa Grgur i predsednik Policijskog sindikata Blaža Marković.

Kurir Televizija 

- Kurir je možda jedini medij koji ne koristi ime i prezime dečaka, a tek skoro smo počeli da korstimo imena roditelja, kada je počelo suđenje. Neki koriste inicijale, neki ime, ali mi smo poštovali ograničenja. Ima mnogo detalja iz istrage koje nismo podelili. Neki mediji konstantno pišu o njegovom ponašanju na klinici, što svi znamo, ali ne puštamo informacije u javnost - istakao je na početku Nedić, dodajući da je sada zatraženo da se ni ovaj minimum informacija ne plasira u medijima.

Kurir Televizija 

Savić je istakao da se psihijatar mora izjašnjavati svakih šest meseci da li dečak i dalje predstavlja opasnost po okolinu, a onda se osvrnuo na pitanje zašto se veći deo ove istrage krije od javnosti.

This browser does not support the video element.

Marković o suđenju dečaku ubici  Kurir televizija

-  Javnost je isključena zbog zaštite interesa maloletnih oštećenih lica. Roditelj ubijene dece su trebali da se izjasne da li je njima u redu isključiti javnost iz suđenja, ovo nije u skladu sa interesom javnosti i moralom u Srbiji. Treba da se zna zašto je ovaj mali monstrum ovo uradio - Savić, i dodao da bi otvorenost suđenja moglo da doprinese i svesti roditelja o tome kako treba da postupaju sa svojom decom, kako se ovakvi zločini ne bi ponavljali.

Kurir Televizija 

Voditeljka je istakla da postoje mišljenja da je dečak ubica prihvatio da svedoči protiv roditelja samo kako bi dobio priliku da bude u kontaktu sa ljudima i napusti kliniku u kojoj se nalazi već godinu dana.

- On po zakonu nije krivični odgovoran, a što se psihijatrijskog lečenja tiče, neki psihijatar možda nekad proceni da on treba da bude pušten na slobodu - rekao je Grgur.

Kurir Televizija 

- Dečak ubica će, kada bude pušten na slobodu, dobiti novo ime i prezime, jedino će zadržati matični broj. Jednog dana će i roditelji to uraditi. Oni će moći da napuste zemlju po odsluživanju kazne. Ja se slažem za uvođenjem smrtne kazne, čak i za maloletnike - rekao je Marković.

Marković je objasnio da bi bilo legalno da policija likvidira maloletnog ubicu da on nije legao na zemlju, podigao ruke u vazduh i počeo da moli za svoj život.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

„Dečak ubica iz Ribnikara svedočio kako bi se medijski eksponirao“ – Patolog otkriva razlog šokantne odluke  Kurir televizija