Koje estradne ličnosti će pomoći ljudima u BiH? Mirko Kodić za Kurir televiziju: Moramo se svi udržiti, kolege mi kažu da su u teškoj situaciji

"Svi muzičari u Srbiji su se udružili, a treba se udružiti i sa kolegama iz regiona kako bi održali koncerte kojima bi prikupili sredstva da im pomognemo"

Kurir TV, AP Armin Durgut

U Bosni i Hercegovini je dan žalosti zbog više od 20 žrtava poplava i klizišta. U Donjoj Jablanici i Buturović Polju nastavljena je potraga za nestalima. U toku su prvi pokušaji saniranja štete i dostavljanje pomoći ugroženima, a mnoge javne ličnosti odlučile su da doprinesu kroz novčanu pomoć.

Među njima je i harmonikaš Mirko Kodić, koji je na ovu temu govorio za Kurir televiziju zajedno sa novinarkom Teodorom Borozan.

Kurir Televizija 

- Već sam bio deo humanitarnih akcija, ali mi je mnogo žao zbog onoga što se desilo Bosni i Hercegovini. Mostar je jedan od najlepših predela u bivšoj Jugoslaviji. Ja za ovakvu tragediju nemam reči. Moja je dužnost i obaveza da pomognem koliko god mogu našim komšijama i prijateljima u Bosni - rekao je na početku Kodić, ističući da je skoro posetio ovaj predeo koji je pogodila strašna prirodna katastrofa.

On je rekao i da, iako ne poznaje lično nikoga koji je ovom neprilikom bio oštećen, se saoseća sa bosanskim narodom.

This browser does not support the video element.

Mirko Kodić apeluje: Moramo se udružiti kako bi pomogli ljudima iz BiH  Kurir televizija

- Gledajući sve one jadne ljude mogu samo reči "ne dao Bog nikome". Ne poznajem ljude koji su pogođeni ovom poplavom, ali sam putem medija poslao saučešće svim pogođenim ljudima, i ako ikome treba neka pomoć ja ću pomoći. Svi muzičari u Srbiji su se udružili, a treba se udružiti i sa kolegama iz regiona kako bi održali koncerte kojima bi prikupili sredstva da im pomognemo - rekao je.

Borozan je istakla da su Zdravko Čolić i Svetlana Ceca Ražnatović među prvima donirali novac ljudima poogođenim poplavama u BiH, pa dodala:

Kurir Televizija 

- Mislim da treba pametno iskoristiti društvene mreže, pogotovo javne ličnosti, a sigurna sam da će se naše javne ličnosti odazvati i rado pomoći. Neke od njih koje najčešće pomažu u ovakvim situacijama su Jelena Karleuša i porodica Đoković, a Novakov brat je već donirao novac.

Kodić je rekao i da mu se javio veliki broj estradnih kolega iz BiH koji su mu rekli da se nalaze u teškoj situaciji, ali mu se i zahvalili što je pokrenuo ovaj projekat.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Majka nastradalog u polavama za Kurir televiziju  Kurir televizija