Tuga do neba! Umro Nikola Milovanović, kom je majka donirala bubreg, prijatelji se opraštaju potresnim rečima: "Ugasio se još jedan mladi život..."

Budihuman.rs

Nikola Milovanović (38) kojem je majka donirala bubreg, nakon što su mu oba otkazala u februaru 2016. godine, preminuo je nakon teške životne borbe.

Tužnu vest podelili su članovi Fejsbuk grupe "Humanitarne licitacije" koji su objavili Nikolinu crno-belu fotografiju uz par oproštajnih reči.

- Ugasio se još jedan mladi život, Nikola počivaj u miru. Porodici iskreno saučešće - napisali su.

Printscreen Facebok 

Nakon teške životne borbe Nikola je iz sebe ostavio suprugu i sina.

Pre 8 godina otkazala oba bubrega, majka bila idealan donor

Nikoli su u februaru 2016. godine otkazala oba bubrega kada mu je hitnom intervencijom u KBC Kosovska Mitrovica ugrađen centralni venski kateter, a potom i fistula na VMA. Za Nikolu koji u tom trenutku ima 30 godina, suprugu i sina, jedini način da se sačuva njegov život je hemodijaliza na svaka tri dana.

Odmah nakon saznanja da je Nikola prinuđen da ide na hemodijalize urađena su testiranja oca i majke kada je ustanovljeno da majka može biti potencijalni donor. Nakon opsežnih ispitivanja na VMA transplantacija je urađena u januaru 2017. godine. Iako su i Nikola i njegova majka imali idealno poklapanje nakon samo tri dana od operacije došlo je do komplikacija koje su se nizale jedna za drugom.

Uprkos svim naporima lekara da sačuvaju bubreg transplantacija je proglašena neuspešnom i 6.6.2017. izvedena je operacija kojom je odstranjen transplantirani bubreg.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA  Kurir TV