STRAŠNO! POZNATI SPORTISTA SAZNAO DA JE TEŠKO BOLESTAN! Dijagnostifikovan mu je rak - "Nisam imao nikakve simptome, slučajno su mi to otkrili"

Profimedia

Strašne vesti stigle su ljubiteljima zimskih sportova pred sam početak nove sezone - švajcarski skijaš Nils Hinterman (29) neće moći da se takmiči na predstojećim trkama jer vodi tešku borbu za život. Sportista iz Švajcarske saopštio je javnosti da ima rak limfnih čvorova i da zbog toga ne može da nastupa u narednom periodu.

Nils je pred početak nove sezone sazvao konferenciju za medije na kojoj je otkrio svoje zdravstveno stanje i detalje borbe koja ga čeka u narednim mesecima. Po procenama lekara, velike su šanse da će se u ovoj borbi uspeti da pobedi!

"Nažalost, zdravstveno stanje mi ne dopušta takmičenje u idućoj sezoni. Dijagnostifikovan mi je rak limfnih čvorova. Morao sam proći dva kruga hemoterapija, a onda će krenuti i zračenje. Do sada nisam imao nikakve simptome. Slučajno su mi to otkrili. Dijagnoza nije lagana, ali šanse za oporavak su jako dobre. Lekari su uvereni da će se bolest povući i da neće ostati ništa. Za sada mi ništa ne stoji na putu da nakon nekog vremena nastavim karijeru", istakao je Nils Hinterman.

Kurir sport / Mondo