"TATA KAŽE DA SU TI SRBI ZA PETAMA" Bivši tajni agent obaveštavao Zvicera da "stranci traže njegovo lociranje": Oficir daje gas, smeta im povezanost sa Elezom!

Bivši tajni agent objašnjavao vođi kavačkog klana da mu poruke prenosi na zahtev oca, tadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije

Shutterstock, MUP RS, LibertasPress

Bivši tajni agent Petar Lazović upozorio je Radoja Zvicera da britanski oficir za vezu u Beogradu „pritišće“ da otkrije njegovu lokaciju, a da sve to orkestriraju „Srbi“ kojima smeta udruživanje poglavara Kavačkog klana sa dvojicom ljudi iz kriminalnog miljea.

Te poruke mu šalje u decembru 2020. godine i objašnjava da to radi po nalogu svog oca Zorana Lazovića, tadašnjeg pomoćnika direktora policije za borbu protiv kriminala.

„Oficir za vezu koji je u Beogradu, Britanac, pritiska vas da nešto locirate zbog robe... Taj oficir daje gas, a njemu Srbi, jer im smeta vaše druženje sa Elezom i Belkom“, napisao je mlađi Lazović 9. decembra te godine.

Kako prenose beogradski mediji, Elez je nedavno u Srbiji osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, zbog niza teških krivičnih dela počinjenih u Bosni i Hercegovini. Navode da je uhapšen u decembru 2020. godine u Srbiji, po Interpolovoj poternici, nakon čega je izručen Bosni i Hercegovini... Naknadno je podneo zahtev da kaznu izdržava u Srbiji radi porodice, što je prihvatio...

U vesti nema informacija o tome ko je Belko koga Lazović pominje u poruci i da li se misli na optuženog Veljka Belivuka.

„Srbi to dodaju, da se maskiraju... Ali, znate. Tata mi je rekao da ti kažem“, kaže on u tada šifrovanoj aplikaciji Ski.

Kurir 

Protiv Petra Lazovića, njegovog bivšeg kolege policajca Ljube Milovića i Zvicera, vodi se više krivičnih postupaka u kojima ih Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za najteža krivična dela, a dominantan slučaj se odnosi na šverc kokaina.

Zoran Lazović uhapšen je 14. aprila 2024. godine zajedno sa bivšim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Tužioci tvrde da su njih dvojica samo formalno preduzimali radnje protiv vođa klana Kavaka, sakrivali međunarodne informacije o šefu te zločinačke organizacije Zvicer i štitili ga od hapšenja, a potom obmanjivali javnost izjavama da Petar Lazović nije član te kriminalne grupe, ali tajni agent na zadatku.

Da ubijem Tuzu u zatvoru

U istom ćaskanju na zaštićenom telefonskom programu, mesec dana ranije, ta ekipa svašta priča, šali se, pominje Zvicerovo ranjavanje u Kijevu.

Lazović 17. novembra oko podneva poručuje: „U rukama Mandušića Vuka svaki poluautomat će biti automatski“...

Zvicer potom pita: „Kakva je situacija na frontu, Junior je pobegao u brda“, aludirajući na Lazovića koji je pod tim nadimkom pisao na Skaj.

Ovaj drugi odgovara da Milović (oficir) najbolje zna kakav je u brdima, ali Zvicer odgovara da prvo treba da "sredi gradove"...

Ksakkaa, voli da ordinira na severu... Isključi struju, pa vrišti“, nastavlja Milović.

Sa strujom nije loše“, navodi Zvicer.

„Hahahaha... Čoveče, ne mogu da ti očistim struju:)... Smišlja li Oficir nešto“, šalje onda Lazović.

„Ko zna šta radiš“, navodi Zvicer.

Zatim kaže da verovatno njih dvojica „imaju nekakvu plantažu u tim brdima“, što Lazović negira.

„Nas dvojica smo kao jaganjci... Ali od brata ništa ne krijemo... Da imamo, imali biste i vi.

Zatim Zvicer prelazi na temu njegovog pokušaja ubistva u glavnom gradu Ukrajine, nakon čega je lokalna policija uhapsila, između ostalih, Stefana Đukića Mandića i Emila Tuzovića.

„Taj Boljević je stvarno vozio Đukića i Tuzovića”.

„Da, Dule... Valjda je uzeo 50.000 h za to... Boljević iz Donje Gorice“, odgovara Petar Lazović.

Zvicer kaže da je "malo priveden, pa su se tresli", a Lazović kaže da čekaju da se rasplete politička situacija da bi se vratili u igru.

Nekoliko meseci pre toga, u Crnoj Gori je, posle 30 godina, promenjena vlast, ali je „nova” vlast formirana tek 4. decembra.

„Čekamo da vidimo šta će biti sa nadležnima, kada se obezbedimo, ponovo ćemo da kopamo, a Boljevića ćemo odvesti u planinu na piknik“, napisao je Lazović 17. novembra.

Privatna Arhiva, printscreen beraneonline.me 

Vođa kavačkog kriminalnog klana kaže da im je "Tuzović sve", a Milović dodaje: "Taj retard je ljigav"...

"On i Mandić sve čuvaju iz zatvora... I Boreta", navodi Zvicer, a zatim pojašnjava na koga je mislio: "Stefana (Mandić), a ne karatiste".

„A majka im je plakala“, navodi Lazović i dodaje: „On je njihov ubica... B. Ajković ga je vrbovao u Mitrovicu“...

Zatim pita Zvicera da li su on i jedan od njegovih kontakata pokušali da „ugase“ Tuz u ukrajinskom zatvoru.

"Zašto ne vidite da li UFC ima kombinaciju da strpa ovog Tuza u zatvor?"

„Ne, znam njegove“, odgovara Zviter.

Švajcarac je teško ranjen 26. maja 2020. u elitnom delu Kijeva.

Nedugo nakon tog pokušaja atentata, u Odesi su uhapšeni plaćenici Škaljara Stefan Mandić Đukić iz Barane, Emil Tuzović iz Podgorice, zvani Čečen, i dvojica srpskih državljana - Milan Branković i Petar Jovanović.

Mandić Đukić i Tuzović odgovaraju i pred Višim sudom u Podgorici za optužbe da su stvorili zločinačku organizaciju koja je pripremala ubistva sudija, tužilaca i policijskih službenika, a Đukića i za ubistvo.

Vesti su nedavno objavile transkripte razgovora vođenih neposredno nakon tog zločina, u kojima Petar Lazović kaže Ljubi Miloviću da će „pucati u glavu” tadašnjem načelniku podgoričke policije Milovanu Pavićeviću, jer je kolegama rekao da je Zvicer ubijen. u Ukrajini...

„Auuu, naljutio sam se. Prijavljen Milovan Žil kao da je ubijen u Kijevu. Čim ovaj ološ prvi sazna, mora da su mu rekli. Prevrnuo mi se stomak, kako sam kriv... Da mu Bog da da preživi, on bi sad otišao da puca u glavu tog Milovana. Ološi, ljigavci“, piše neformalni šef policijskog tima za specijalnu operativnu podršku na Skajju krajem maja 2020.

Kurir.rs/Vijesti

Bonus video:

This browser does not support the video element.

VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA NUDIO ZVICERU POMIRENJE, A EVO ŠTA JE BIO NJEGOV ODGOVOR! Ubice sa Cetinja planirale da usmrte 4 osobe?!  Kurir