ČOVEK KOJI JE ĐOKOVIĆA UPOREDIO SA DŽORDANOM RASTUŽIO NAVIJAČE: Novakov veliki rival i poštovalac iznenada presekao: Jednostavno, ne mogu dalje!

Profimedia

Čuveni francuski teniser, Rišar Gaske (38), najavio je odlazak u penziju.

Veliki rival i poštovalac Novaka Đokovića otkrio je da će mu turnir na Rolan Garosu naredne sezone biti poslednji u karijeri.

"Mislim da je to najbolje za mene. Najbolji turnir za to. Veličanstven je, a mi Francuzi imamo sreću što možemo završavati karijere na tako neverovatnim mestima", rekao je Gaske za francuski "L'Equipe".

"Imaću skoro 39 godina, nikada nisam mislio da ću tako dugo igrati, jer sam počeo jako mlad".

Francuz je postao profesionalac 2002. godine kao 15-godišnjak.

Gaske je u karijeri osvojio 16 trofeja, a poslednju titulu uzeo je u Ouklendu 2023. godine. Najbolji plasman na ATP listi ostvario je 2007. godine kada je bio sedmi teniser sveta.

"Nije srceparajuće, jer sam dao sve od sebe. Igrao sam puno, toliko mečeva... Počeo sam da igram tenis sa tri godine, to će biti 36 godina treniranja, svaki dan! Jednostavno, nemam više šta da dam, ne mogu dalje" iskren je Francuz.

Poštuje Novaka

Rivalstvo Đokovića i Gaskea traje do 2006. godine. Odigrali su ukupno 14 međusobnih duela, a Novak je slavio čak 13 puta. Prvi i jedni put, Francuz je savladao Srbina na Masters kupu davne 2007. godine.

Francuski teniser gaji ogromno poštovanje prema Novaku. U jednom intervjuu koji je dao početkom godine Srbina je uporedio sa najboljim košarkašem svih vremena - Majklom Džordanom.

"Čovek mora da postane manje dobar, osim u slučaju Đokovića, koji osvaja Grend slemove sa skoro 37 godina. Da li smo to ikada doživeli u sportu, osim možda Majkla Džordana? Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on je svetski broj 1! Ne mogu da objasnim zašto je takav momak toliko jak u tim godinama", rekao je Gaske.

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem   Instagram/djokernole