PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI ZBOG HAPŠENJA ARSENIJEVIĆA: Narod izašao na ulice zbog terora Aljbina Kurtija

Kosovo Online

Više stotina građana okupilo se danas u Kosovskoj Mitrovici na protestu zbog hapšenja i određivanja pritvora lideru Srpske demokratije Aleksandru Arsenijeviću.

Okupljeni duvaju u pištaljke i nose transparente na kojima je prikazan Aljbin Kurti sa natpisom "Sudija, porota i izvršitelj", kao i "Samo nek ide po redu".

Kosovo Online 

Pojedinci nose i fotografije ranjenih mladića iz Štrpca na kojima piše "Od tvoje demokratije, plava sam ja", ali i transparente sa natpisom: "Da li je EU zabrinuta?".

Među prisutnima su i članovi Srpske liste Zlatan Elek, Dragiša Milović i Ivan Zaparožac.

Okupljeni zvižde policiji zahtevajući da se Arsenijević pusti.

Kosovo Online 

Članovi Srpske demokratije su policiji predali pretnje koje su dobijali putem društvenih mreža, zahtevajući da ih policija procesuira.

Potpredsednik Srpske demokratije Stefan Veljković, kazao je okupljenima da je ovo miran građanski protest, sa ciljem da se se iskaže nezadovoljstvo zbog policijske represije na severu tzv. Kosova. Istakao je da ovo okupljanje nije posvećeno samo Arsenijeviću, već i svim sugrađanima koji mogu da se sutra nađu na njegovom mestu.

Kosovo Online 

Lideri Srpske demokratije ispred Policijske stanice lepe otštampane slike sa društvenih mreža, na kojima su pripadnici Kosovske policije koji pokazuju dvoglavog orla i nose simbole "velike Albanije".

Majka Aleksandra Arsenijevića, Zorica Arsenijević, izjavila je da će njenog sina, najverovatnije sutra izvesti pred sudiju. Navela da je njegovo hapšenje čin represije, zato što je on mirno i demokratski protestovao, i da nikoga nije ugrozio.

(Kurir.rs/Kosovo online/Preneo: Đ. M.)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"KURTI NE SPROVODI TEROR NAD SRBIMA" Opaka debata u studiju Kurira! Marjanović: Šta je onda upucavanje dečaka koji je nosio badjak?  Kurir televizija