Kamilini unuci za kralja Čarlsa imaju poseban nadimak: "Od malena je bio uz njih", o njihovom odnosu priča cela monarhija

Tokom svojih prvih brakova njih dvoje ukupuno imaju desetoro unučadi, po pet sa svake strane.

i-Images / Eyevine / Profimedia

Nakon skandala oko njihove ljubavne afere, kralj Čarls i kraljica Kamila venčali su se 2005. godine, a tokom svojih prvih brakova njih dvoje ukupuno imaju desetoro unučadi, po pet sa svake strane. 

"Deka od Velsa" nadimak je rezervisan za Džordža, Šarlot i Luisa, ali Kamili unuci takođe imaju specifično ime za kralja, što je i oličje njihovog odnosa. Naime, kako je otkrio Kamilin sin Tom Parker Bouls u svojim memoarima "Kuvanje i kruna: Kraljevski recepti od kraljice Elizabete kralju Čarlsu III", njeni unuci Čarlsa nazivaju "Upa", a Kamilu "Gaga".

Jane Barlow-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Iako je osvojio srca njegove dece, Tom je i dalje rezervisan ka svom kralju očuhu, pa ga hladno naziva "sir" (gospodin). 

"Sva naša deca - i deca moje sestre - odrasla su uz Gagu i Upu. Odrastali su od malih nogu ne znajući da je drugačije. Poznaju Gagu kao Gagu, i da je stvarno super baka koja ih povremeno razmazi na dobar način," ispričao je Parker Bouls pa istakao odnos njegove dece i kralja:

"Obožavaju kralja jer je tako dobar, drag čovek. Bio je i divan očuh, očigledno je da ima svoje unuke. Deca ga potpuno obožavaju. Odmalena im je čitao priče, bio tamo, i vrteo ih uokolo."

Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

O bliskosti kralja Čarlsa sa unucima svoje supruge govorilo se i 2018. godine, kada je Kamila u dokumentarcu o Čarlu III govorila da je kralj svojevremeno ušuškavao njene unuke i čitao im odlomke iz serijala "Hari Poter".

"Dok im je čitao potpuno je ulazio u karakter likova," rekla je Kamila tada. 

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video: 

This browser does not support the video element.

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani  Kurir televizija