OGLASIO SE DIREKTOR KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU: Izjava Rodea kulminacija obesmišljavanja dijaloga i sporazuma iz Brisela

Petar Petković reagovao na izjavu nemačkog ambasadora u Prištini.

foto: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je izjava nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea "da za prijem u Savet Evrope Priština neće morati ni da formira ZSO", kulminacija obesmišljavanja dijaloga i sporazuma postignutih u Briselu.

"Ukoliko Rode misli da ukida tekovine dijaloga i nagrađuje Prištinu za šarenu lažu, neka to jasno kaže. Neverovatno je da iko u političkoj i diplomatskoj zajednici u EU uopšte razmatra prijem Prištine u Savet Evrope, u trenutku kada režim Aljbina Kurtija sprovodi ekstenzivno pravno, političko i fizičko nasilje nad Srbima na KiM", napisao je Petković na svom nalogu na plaformi "X".

On je dodao da "imperativ poštovanja ljudskih prava i preuzetih obaveza mora biti snažniji od svakog jednokratnog političkog interesa".

"Jer u suprotnom Evropa, relativizujući i prenebregavajući položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, negira samu sebe", zaključio je Petković.

Kurir.rs / Kosovo onlajn