"Preventivni pregledi su ključ zdravlja" Milenković na konferenciji „Zdravlje žene Srbije“ otkriva zašto je borba protiv raka dojke najvažnija tokom cele godine

Kurir Televizija

Na jučerašnjoj konferenciji „Zdravlje žene Srbije“ koju je organizovao magazin „Lepa & srećna“, pažnja je bila usmerena na važnost preventivnih pregleda i borbu protiv raka dojke, u oktobru - mesecu posvećenom ovoj temi.

Konferenciju je otvorio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, naglasivši ključnu poruku da žene ne treba da čekaju simptome, već da redovno odlaze na preventivne preglede.

This browser does not support the video element.

Milenković na konferenciji „Zdravlje žene Srbije“ otkriva zašto je borba protiv raka dojke najvažnija tokom cele godine  Kurir televizija

Naša novinarka, Teodora Borozan, intervjuisala je glavnog i odgovornog urednika magazina „Lepa & srećna“, Žaklinu Milenković, koja je istakla važnost ovakvih događaja za podizanje svesti među ženama.

- Kao što ste rekli u uvodu, šesta konferencija magazina 'Lepa i srećna' okupila je eminentne stručnjake, uz veliku podršku Ministarstva zdravlja i ministra Zlatibora Lončara, koji je otvorio današnju konferenciju. On je pre svega podsetio na važnost preventivnih pregleda, što je i glavna poruka naše konferencije - žene treba da odlaze na preventivne preglede čim primete prve simptome, a po mogućstvu i ranije, na sistematskim i godišnjim pregledima, jer to je najmanje što možemo učiniti za svoje zdravlje.

Kurir Televizija 

Ona je takođe naglasila da tema borbe protiv raka dojke nije rezervisana samo za oktobar, već je prisutna u njihovom magazinu tokom cele godine.

- Već godinama pišemo o ovoj temi u magazinu 'Lepa i srećna'. Oktobar jeste mesec borbe protiv raka dojke, ali ova tema je u našem magazinu prisutna tokom cele godine. Imamo i zanimljivu rubriku pod nazivom 'One pomeraju granice', gde žene govore o svojim iskustvima - od trenutka kada je otkrivena bolest, dijagnoze, pa sve do njihove borbe i, naravno, izlečenja.

Kurir Televizija 

Na konferenciji su stručnjaci iz različitih oblasti podelili svoje znanje, ali je Milenković istakla da su posebnu pažnju posvetili i kombinaciji alternativne i zvanične medicine. Ovaj holistički pristup ima za cilj da ženama pruži što više mogućnosti za očuvanje zdravlja.

- Preventivni pregledi su ključ svega. Skrining pregledi bili su glavna tema jednog od panela, a naše čitateljke i vaši gledaoci imali su priliku da čuju mnogo korisnih informacija iz različitih uglova. Pored stručnjaka iz zvanične medicine, uključili smo i alternativnu medicinu, kako bi žene mogle da razmotre i kombinaciju tradicionalne i alternativne terapije - zaključila je Milenković, dodajući da upravo preventivni pregledi mogu spasiti život.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

U SRBIJU STIŽU INOVATIVNI LEKOVI ZA RAK DOJKE! Pacijentkinja: Srećna sam i zahvaljujem se RFZO! Očekujem MANJI STEPEN SMRTNOSTI  Kurir teleivizija