Nezaboravan koncert priređen u čast Đakomu Pučiniju – Emocije i ovacije prisutnih govore više od reči

Mitar Mitrović

Beogradska publika je imala privilegiju da uživa u veličanstvenom gala koncertu posvećenom stogodišnjici smrti Đakoma Pučinija. U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, pod dirigentskom palicom Jacopa Siparija di Pescasserolia, izvedene su najpoznatije Pučinijeve arije, dok su vrhunski solisti Donata d'Annunzio Lombardi, Amadi Lagha i Sanja Kerkez u pratnji izvanrednog simfonijskog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ izazvali ovacije publike, pogotovo tokom emotivnog izvođenja kompozicije svetske popularnosti “Nessun dorma”.

Mitar Mitrović 

Koncert je bio istinska oda večnom imenu ovog italijanskog kompozitora, a sala je bila ispunjena emocijama i energijom koju su umetnici preneli publici. Solisti su svojim glasovima, koji se na momente nisu činili kao ovozemaljski, oslikali sve nijanse Pučinijevih dela, ostavljajući trajan pečat u sećanjima prisutnih.


Jacopo Sipari, emotivno povezan sa Beogradom, nakon koncerta je poručio da je karijeru započeo upravo u ovom gradu, kao i da je srce ostavio ovde. Zahvalivši se svojim prijateljima i organizatorima, Vesni Mandić i Milanu Kovačeviću ispred agencije Fabrika, istakao je i koliko je srećan što publika ovako srdačno dočekuje Pučinijevu umetnost i naglasio važnost očuvanja kulture: “Muzika mora da živi i dalje, i ponosan sam što vi to negujete.”


Frikom, kao jedan od ponosnih sponzora ovog nezaboravnog događaja, upotpunio je užitak prisutnima na okupljanju u galeriji na neformalnom druženju, gde su imali priliku da uživaju u vrhunskom King sladoledu. Ovaj slatki trenutak zaokružio je predivno veče i pružio gostima dodatni razlog za osmeh i razgovor. Frikom je, kao simbol tradicije i uživanja, uspeo da unese dodatni sloj zadovoljstva u ovaj kulturni spektakl, čineći ga još posebnijim.


Ovaj gala koncert je pokazao kako vrhunska umetnost i pažljivo planirani detalji mogu stvoriti događaj koji se pamti, a Frikom je, kroz svoje prisustvo, doprineo sveukupnom doživljaju, povezujući umetnost i uživanje na jedinstven način.

Promo