VELIKI BROJ MRTVIH U ŠKOLI: Izrael napao sklonište gde su smešteni raseljeni Palestinci, ima i žena i dece

Izrael napao Gazu

Profimedia

Najmanje 28 osoba poginulo je, a 54 ih je ranjeno danas u izraelskom napadu na školu u Deir el Balahu u centralnom delu Gaze koja služi kao sklonište za raseljene Palestince, uključujući veliki broj žena i dece. Bolnicama na severu je rečeno da se evakuišu, dovodeći živote pacijenata u opasnost, rekli su medicinari.

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je gađala militante koji su delovali u tom školskom objektu, javlja Rojters, prenoseći i da IDF tvrdi da su pre napada preduzeti mnogobrojni koraci da bi se zaštitili civili.

"Ovo je još jedan primer kako teroristička organizacija Hamas sistematski zloupotrebljava civilnu infrastrukturu i krši međunarodno pravo", saopštila je IDF.

Izraelska vojska nastavlja snažnu ofanzivu na severu Izraela, započetu pre šest dana slanjem trupa u jedan od najvećih izbegličkih kampova Džabalija, a prema palestinskih izvora, u tim napadima poginulo je najmanje 130 osoba.

(Kurir.rs/Fonet/Reuters)

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

Iran lansira rakete na Izrael: Politički manevar ili uvod u širu vojnu operaciju? Stručnjaci analiziraju  Kurir televizija